F1-maailmameister: Esteban Oconi olukord on kohutav

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estaban Ocon.
Estaban Ocon. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Noore põlvkonna üks andekamaid vormelisõitjaid Esteban Ocon jääb suure tõenäosusega uuel hooajal kuninglikus vormelisarjas pealtvaatajaks. See ei anna aga rahu 2016. aasta maailmameistrile Nico Rosbergile.

Käimasoleval hooajal Force India meeskonnas kihutav Ocon peab ilmselt ruumi tegema Lance Strollile, kelle isa Lawrence omab Force India meeskonda. Lisaks jätkab seal kõigi eelduste kohaselt põhisõitjana Sergio Perez. Kuhugi mujale Oconil uuel hooajal põhisõitjaks asja pole. Äärmisel juhul peksupoisi staatuses olevasse Williamsisse.

«Sellist olukorda ei tohiks juhtuda. See on kohutav,» märkis Rosberg. «See kutt on sõitnud hästi ja teda pole uuel hooajal vormel 1 karussellis. See on tõesti kohutav ja seda tuleb ära hoida,» lisas Rosberg, kes lõpetas karjääri pärast 2016. aastat. Praegu töötab ta televisioonis eksperdina.

Eelmisel nädalal 22. sünnipäeva tähistanud Ocon debüteeris vormel 1 sarjas aastal 2016, kui esindas üheksal etapil Manori värve, ent esikümnesse ta ei jõudnud. Seejärel siirdus prantslane Force Indiasse, kus teeninud vähem kui kahe hooajaga koguni 26 punktikohta. Tänavusel hooajal hoiab ta 45 silmaga 11. positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles