Väike võimalus: FC Kuressaare võib pääseda eurosarja

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Kuressaare mänguvorm
FC Kuressaare mänguvorm Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpalli meistriliiga fair-play arvestuses kolmanda koha saanud FC Kuressaare on sellega Eesti klubidest konkurentsis UEFA Euroopa Liiga kohale.

Teatavasti tagab UEFA kolmele oma riigi fair-play arvestuse võitjale lisakoha uueks hooajaks Euroopa liigasse. Kuna esimese ja teise koha saavutanud Nõmme Kalju ja Tallinna Flora on eurosarjapääsme juba kindlustanud, siis Eestist saaks selle lisakoha just Kuressaare, vahendab Soccernet.ee.

Kui aastaid tagasi veel UEFA Cup'i nimelist võistlust peeti, loositi kaks eelringidesse pääsejat kõkide riikide hulgast ning vaid parimate fair-play punktidega riik tagas omale kindla koha. Kui aga võistlus Euroopa liigaks ümber nimetati, kaotati ära ka loosimine ning kolm parimat fair-play punktidega riiki saavad kõik lisakoha.

Riikide fair-play tabelis asetses Eesti 2011. aasta aprilli seisuga paraku alles 31. kohal ning lootus esikolmikusse tõusta on vaid teoreetiline. Lisaks esimese kolme hulka pääsemisele peab riigi punktiskoor kindlasti olema üle 8,0, ent esikolmikusse ilma selleta ei pääsegi. Võitjariigi Norra punktid olid aprillis näiteks 8,293, Eestil seevastu kõigest 7,831.

Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete juhi Mihkel Uibolehe sõnul on Eesti reitingupunktide kerkimine vajalikule tasemele vaid teoreetiline võimalus ning Kuressaare šansid Euroopa liigasse pääseda minimaalsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles