Vettel ei soovi tiitlijahil vaimset abi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA/SCANPIX

Sebastian Vettel usub, et kuigi vahe Lewis Hamiltoniga on F1 MM-sarjas veninud juba 40 punktile, on kuus etappi enne hooaja lõppu kõik veel siiski võimalik. Spordipsühholoogilt lisafookust ammutada sakslane aga ei soovi.

Vettel andis intervjuu Auto Bildile, kus tunnistas, et ta tunneb enda õlul Ferrari meeskonna ootuste ja lootuste survet. «Muidugi on pinge olemas, aga enamasti panen ma selle ise endale peale,» ütles neljakordne maailmameister. «Kui sa tead, milleks oled võimeline, aga ei küündi sinnani, siis polegi sa rahul.»

Et Vettel pole selle survega korralikult toime tulnud, peavadki mitmed allikad põhjuseks, miks tema ja Hamiltoni vahe on nõnda pikaks kärisenud. Ehe näide oli Itaalia GP Monzas, kus Vettel üritas liiga optimistlikult rivaalist mööduda, kuid tegi pirueti ja rikkus lõpuks oma sõidu.

Kas Vettel pole mõelnud psühholoogi kasutamisele, et pingetega paremini toime tulla? «Mulle tundub see ideena väga huvitav, aga ma ei ole veel kohanud inimest, kelle puhul mulle tundub, et ta saaks mind aidata. Olen seda teemat veidi uurinud, nii et see mõte pole minust päris mööda läinud,» nentis Vettel. «Ma olen leidnud asjad, mis minu jaoks töötavad. Mul on piisavalt hea enesedistsipliin, et mitte segadusse sattuda.»

Sakslase sõnul ei jälgi ta näiteks vabal ajal vormeliuudiseid vaid keskendub jalgpalli vaatamisele. Samuti hoidub ta enda kohta käiva kriitika lugemisest. «Üldiselt on mu moto, et sa ei ole kunagi nii hea, nagu inimesed arvavad, aga ei ole ka kunagi nii halb, nagu nad väidavad,» selgitas Vettel.

Järgmise etapina on F1-sarjas kavas Venemaa GP ja Vetteli sõnul on Ferrari Sotši ringrajal võrreldes eelmiste aastatega astunud suure sammu edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles