Vettel võitlusest Hamiltoniga: oleksin võinud ta rajalt välja seina suruda

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA/SCANPIX

Ferrari piloot Sebastian Vettel kommenteeris Venemaa GP-l toimunud positsioonivõitlust Lewis Hamiltoniga. Sakslane mainis, et oleks võinud Hamiltoni ka seina lükata, kuid otsustas jääda spordimehele kohaselt viisakaks.

Vettel blokeeris Hamiltoni raja teises kurvis veidi ebaausate võtetega, kuid sakslane ise lausus, et tal ei olnud plaanis sellega Hamiltoni ärritada. Juba neljandas kurvis sattud Vettel uuesti Hamiltoni rünnaku alla ja siis lasi Ferrari piloot ka Hamiltoni mööda.

«Ma tegin teises kurvis küllaltki ohtliku liigutuse. Pärast seda ei näinud ma teda enam peeglitest korralikult pikka aega. Seejärel ta üritas ootamatult rünnakut ja see õnnestus tal küllaltki hästi. Oleksin võinud ta selles olukorras lihtsalt rajalt välja seina suruda, aga ma ei soovi olla ebasportlik,» rääkis Vettel pärast sõitu Motospordile.

«Lootsin, et suudan pärast neljandat kurvi uuesti ise rünnata. Selles olukorras pidin talle kurvis ruumi jätma, muidu oleks olukord väga ebameeldivaks muutunud. Loomulikult ei olnud ma õnnelik, et positsiooni kaotasin, aga midagi pole teha,» lausus Vettel.

Teine Mercedese piloot Valtteri Bottas lubas  sõidu lõpus endast Hamiltoni mööda ja nii võttis britt järjekordse etapivõidu. Vettel lõpetas sõidu kolmandana, mis tähendas, et Hamilton sai MM-sarja üldarvestuses suurendada oma edu Sebastian Vetteli ees 50 punktile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles