Valtteri Bottas: tõenäoliselt pean Hamiltoni jälle mööda laskma

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese vormel 1 meeskonna sõitjad Valtteri Bottas (vasakul) ja Lewis Hamilton.
Mercedese vormel 1 meeskonna sõitjad Valtteri Bottas (vasakul) ja Lewis Hamilton. Foto: Maxim shemetov / REUTERS

Mercedese piloot Valtteri Bottas usub, et sel hooajal tuleb tal edaspidigi teha tööd Lewis Hamiltoni kasuks.

Soomlane pidi eelmisel nädalavahetusel võidu suunas liikudes mööda laskma meeskonnakaaslase Hamiltoni, kes tänu sellele astus sammu lähemale oma viiendale MM-tiitlile. Pärast etappi lausus Bottas, et ta ei osanud oodata, et selline otsus vastu võetakse.

Nüüd on Bottas aga olukorraga leppinud ja leiab, et tõenäoliselt tuleb selliseid olukordi ette tulevikuski: «Ma eeldan, et ma pean uuesti Lewise endast mööda laskma. See sõltub olukorrast, eelmisel nädalal oleksin ma võib-olla saanud võimaluse võita, kuid Lewise rehvide olukorra pärast pidin ta mööda laskma.»

«Tean mida ma tegema pean, olen meeskonnamängija. Meeskonna jaoks oli eelmise etapi tulemus perfektne. Kui vaja, aitan meeskonda uuesti. Pean lihtsalt leppima sellega, mis hooaja jooksul juhtunud on ja kuna nüüd ma enam maailmameistriks tulla ei saa, pea aitame meeskonnal võita tiitlid,» rääkis Bottas.

Hamilton ise on selliste tiimikorralduste osas kahevahel: «Ühte pidi ma mõistan neid otsuseid ja saan sellest aru, samas teist pidi on sellised asjad väga keerulised. Lõpuks on tegemist ikkagi meeskonnaspordiga. Üht pidi tahan võita MM-tiitlit, samas peame mõtlema ka tootjate arvestuse peale.»

Järgmine Vormel 1 sarja etapp leiab aset juba tuleval nädalavahetusel Jaapanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles