Verstappen ajakaristusest: see on naeruväärne, Kimi valis vale sõidujoone

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP

Käimasoleva vormel 1 sarja hooaja 17. etapil Jaapanis mõlema Ferrariga kokku põrganud Red Bulli sõitja Max Verstappen kommenteeris intsidente. Mõistagi on 21-aastane hollandlane veendunud, et tema polnud kummaski olukorras süüdi.

Kimi Räikköneni Ferrariga sai Verstappen sinasõbraks juba esimesel ringil, kui kitsas šikaanis ei mahtunud mehed korraga rajale. Kohtunikud karistasid Verstappenit viiesekundilise ajatrahviga. Räikkönen pääses ehmatusega ja lubas endast mööda vaid meeskonnakaaslase Sebastian Vetteli. «Pidurdasin šikaani hilja ja tegin kõik endast oleneva, et rajale tagasi saada. Kimi valis vale sõidujoone. Viis sekundit, see on naeruväärne, aga suutsime sellest hoolimata ellu jääda,» andis Verstappen mõista.

Vetteli Ferrariga põrkas Verstappen kokku kaheksandal ringil, kui mehed ei mahtunud kiires ja lauges kurvis kõrvuti rajale, kudi sedapuhku läks liiga optimistlikult rünnakule sakslasest neljakordne maailmameister, kes pärast avariid sõitjaterivi lõppu langes. Verstappen jätkas kolmandal kohal. «Selles kurvis ei saa mööduda. Ma jätsin talle piisavalt ruumi,» kommenteeris Verstappen.

Vetteli arvamus intsidendist Verstappeniga: «Ma proovisin temast mööduda, aga ma polnud meeleheitel, sest teadsin, et tal on viiesekundiline ajakaristus. Seal kurvis oli ruumi. Aga kohe, kui ta mind nägi, kaitses ta kohta, kuid ma olin juba sisekurvis. Minu arvates ta surus siis, kui polnud vaja. Vaadake kasvõi seda intsidendi, mis tal Kimiga oli.»

Jaapanis võitis MM-sarja üldliider Lewis Hamilton. Mercedestele kindlustas kaksikvõidu Valtteri Bottas. Kolmanda koha teenis Verstappen, kellele järgnesid Red Bulli sõitja Daniel Ricciardo, Räikkönen ja Vettel. Hamiltoni edu MM-sarja üldarvestuses kasvas Vetteli ees 67 punkti peale. Hooaja lõpuni jääb kihutada veel neli etappi (USA, Mehhiko, Brasiilia, Abu Dhabi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles