Kontaveiti ootavad rasked, aga jõukohased vastased

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit mängis viimati Moskvas, kus langes konkurentsis üleeile veerandfinaalis.
Anett Kontaveit mängis viimati Moskvas, kus langes konkurentsis üleeile veerandfinaalis. Foto: Maksim Šipenkov/EPA/Scanpix

Esimese Eesti tennisistina WTA ametlikule aastalõputurniirile pääsenud Anett Kontaveit heitleb veidi enam kui nädala pärast Hiinas Zhuhais vastastega, kelle kõigiga on varem rinda pistnud.

Viimastel aastatel kehtib naistennises mudel: kaheksa paremat mängivad isekeskis Singapuris, tosin järgmist Zhuhais. Maailma edetabelis karjääri kõrgeimat, 20. kohta hoidev Kontaveit pääseski tollele tugevuselt teisele, Elite Trophy nime kandvale turniirile.

30. oktoobril algava võistluse alagruppe – neid tuleb neli, igas kolm mängijat – pole veel loositud, kuid juba saab öelda, et Kontaveit on kõigi võimalike vastastega varem kohtunud. Tõsi, kaheksaga neist küll vaid üks kord, kuid näiteks endise maailma esireketi Garbine Muguruzaga koguni kolm korda. Üldsaldo on Kontaveidi poolt vaadatuna 7:9.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles