Hiina valitsus keelas tippsportlastel võistlemise

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shanshan Feng
Shanshan Feng Foto: JASON CAIRNDUFF/Action Images via Reuters/Scanpix

Hiina ja Taiwani, vahel tuntud ka kui Hiina Rahvavabariigi ja Hiina Vabariigi suhted ei ole kõige soojemad. See annab end tunda ka spordiväljakutel, kui riiklikult tasemelt tulnud käsk jätab kaks Hiina naisgolfimängijat eemale Taiwanis toimuvast turniirist, vahendab Reuters.

Veel eile figureerisid hiinlannade Yu Lio ja Shanshan Fengi nimed ja pildid turniiri ametlikul kodulehel, aga nüüdseks on need sealt haihtunud. Väidetavalt said sportlased kõne kelleltki tähtsalt Hiina ametnikult, kes käskis neil tippturniiril osalemisest loobuda.

Turniiri korraldajad ja LPGA organisatsioon andsid teada, et nad ei plaani kõiki asjaolusid arvestades mängijaid hilise loobumise eest kuidagi trahvida.

Rio de Janeiro olümpiamängudel pronksmedali võitnud praeguse maailma edetabeli üheksanda mängija Fengi jaoks on see teine kord poliitilistel põhjustel mõnelt tippvõistluselt eemale jääda – 2017. aasta märtsis pidasid Hiina ja Lõuna-Korea tulist vaidlust raketitõrjesüsteemide paigutamise üle ja sportlane pidi oma nime Koreas toimunud turniirilt maha võtma. Viimasel neljal aastal on ta tohtinud aga Taiwanis mängida.

Tõenäoliselt on värske keelu põhjuseks esmaspäeval Taiwani väina läbinud kaks USA sõjalaeva. Tegu on ameeriklaste jaoks strateegilise tähtsusega veeteega, mille kasutamist Hiina tugevalt taunib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles