Tänak saab veel ühe meeskonnakaaslase

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takamoto Katsuta.
Takamoto Katsuta. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Toyota Gazoo rallimeeskond seadis mõne aasta eest endale eesmärgiks kasvatada üles Jaapanist pärit rallisõitja, kes saaks Toyota masinaga MM-tasemel tippudega võidu kihutada. Nüüdseks on kindel, et juba järgmisel aastal istub WRC auto rooli Takamoto Katsuta, kes hakkab Yaris WRC neljanda autona esialgu sõitma küll vaid testidel, vahendab Diariomotor.

Toyota programmis osalesid Hiroki Arai ning Takamoto Katsuta, kes võistlesid mitu hooaega erinevatel rallidel Markko Märtin Motospordi poolt ette valmistatud Ford Fiesta R5 ralliautodega. Viimastel hooaegadel WRC2 sarjas sõitnud jaapanlastest paremat arengut näidanud Katsuta saab võimaluse panna ennast proovile ka tipptasemel.

«Mäletatavasti oli ta Rootsi rallil WRC2 arvestuses väga kiire, sest ta oli selliste tingimustega Soomes juba harjunud. Ta on kiire, aga peame tal esmalt laskma proovida ning autoga harjuda,» kinnitas Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen. 

Mäkineni sõnul saab Katsuta testida juba ka järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles