Inglismaa koondise kunagine juhendaja leidis uue ja eksootilise töökoha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven-Göran Eriksson jätkab tööalaseid seiklusi Aasias.
Sven-Göran Eriksson jätkab tööalaseid seiklusi Aasias. Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP / SCANPIX

Inglismaa koondise kunagine peatreener Sven Göran Eriksson asub tööle Filipiinide jalgpallikoondise juhendajana.

Eriksson sõlmis maailma edetabelis 116. kohal olevate filipiinlastega kuue kuu pikkuse töölepingu ning tüürib koos iirlase Scott Cooperiga koondist jaanuaris-veebruaris peetavatel Aasia meistrivõistlustel. Tegu on esimese korraga, mil Filipiinide meeskond finaalturniirile pääses. Suvel üritati peatreeneriks palgata Inglismaa kunagist kaptenit Terry Butcherit, ent Butcher lahkus ametist enne esimest mängu pidamata.

Aastatel 2001-06 Inglismaad juhendanud Eriksson on seejärel olnud ametis Manchester City ja Leicester City ning Mehhiko ja Elevandiluuranniku koondise peatreenerina. 2013. aastal siirdus ta Hiinasse ning töötas seal Guangzhou, Shanghai ja Shenzheni klubides. Pärast vallandamist Shenzhenist 2017. aasta juunis oli ta tööta, ehkki juulis pidas ta läbirääkimisi ka Kameruni peatreeneriks asumise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles