Max Verstappen võib juba kahe aasta pärast sõita kodusel MM-etapil

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: CHARLES COATES / AFP

Hollandi meedia kirjutab, et vormel 1 sarja juhid on teinud Zandvoorti ringrajale ettepaneku korraldada seal alates 2020. aastast MM-etappe.

Zandvoorti ringraja omanik prints Bernhard van Oranje sõnas väljaandele De Telegraaf, et praegu seisab kõik nende taga kinni. «Kui kirjutaksime kohe alla, saaks Holland endale MM-etapi juba 2020. aastal. Arvestades, et vormel 1 sarjas sõidab Max Verstappen, on see tõeliselt unikaalne võimalus,» ütles Van Oranje.

Küll aga läheks Zandvoortile MM-etapi korraldamine üsna kalliks, sest vormel 1 sarja omanikfirma Liberty Media nõuab neilt väidetavalt 20 miljoni euro suurust frantsiisitasu. Kogu MM-etapi korraldamine läheks maksma aga veidi üle 30 miljoni euro.

Liberty Medial on kindel soov vormel 1 sari Hollandisse viia, mistõttu kaalutakse etappi korraldada ka Asseni ringrajal. Küll aga on vormelisarja juhtide esimene eelistus Zandvoort ning seda ajaloolistel põhjustel.

Zandvoorti ringrada võõrustas esimest korda F1 etappi 1952. aastal ning viimane kord 1985. aastal, kui võidu võttis McLareni roolis olnud Niki Lauda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles