Vägev eneseületus: soomlanna jooksis iga päev ühe maratoni

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iina Puskala tegutseb igapäevaselt hobufarmis
Iina Puskala tegutseb igapäevaselt hobufarmis Foto: Erakogu

43-aastane Iina Puskala lõpetas 31. oktoobril täpselt aasta kestnud väljakutse – nimelt läbis ta aasta jooksul 366 maratoni ehk ühe maratoni iga päev (pluss lisaks veel üks maraton).

Maratonidistantsi pikkuseks on 42,195 km ehk teisisõnu kogunes Puskala aastaseks jooksukilometraažiks 15 443,37 km. Suure osa maratonidest jooksis Iina Puskala oma kodutalu ümber rajatud 2 km pikkusel jooksuringil, vahendab Marathon100.com.

Kuivõrd talvine ilm ja paks lumekate ei võimaldanud alati maratoni õues joosta, tuli vahel 42,2km läbida ka jooksulindil. Kuna igapäevane maratonijooksmine on organismile suureks koormuseks, hoidis soomlanna jooksutempo tavaliselt üsna aeglase. Mitmed maratonid võtsid aega 7 ja enam tundi. Kõige kiirem maraton lõppes tulemusega 3:51.

Puskala on esimene soomlanna, kes sellise väljakutsega hakkama on saanud. Ta kinnitas Helsingin Sanomatile, et esimesed nädalad olid kõige raskemad, kuid siis harjus keha sellise jooksukoormusega ära. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles