Postimees Ungaris. Madjarid peavad hakkama saama peatreenerita, kuid eesmärgiks on võit

Kaspar Koort, Budapest
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco Rossi Ungari koondist Eesti vastu juhendada ei saa.
Marco Rossi Ungari koondist Eesti vastu juhendada ei saa. Foto: AP/Scanpix

Euroopa Rahvuste liiga viiendas voorus homme õhtul Eesti jalgpallikoondist võõrustav Ungari peab hakkama saama ilma peatreeneri Marco Rossita, kes kannab kahemängulist juhendamiskeeldu. Rossi asemel jagab mängijatele juhiseid abitreener Cosimo Inguscio, kes tunnistas tänasel mängueelsel pressikonverentsil, et mõistagi pole olukord lihtne.

«Kuid oleme koos treeninud, mängijad on saanud taktikalised juhtnöörid ning kõik teavad, mida tegema peavad, et võtta võit,» ütles Inguscio.

Ta lisas, et meeskond ei tunne eelseisvate mängude eel (lisaks Eestile seisab neil ees mäng Soomega – toim) survet, sest senistes mängudes on saatuslikuks saanud enda tehtud vead, mida nüüd tuleb lihtsalt vältida. Ka Eesti vastu on Inguscio sõnul esmatähtis vigu vältida. «Tegelikult võinuks ka esimese Eestiga peetud mängu võita,» lisas itaallane.

Treeneriga nõustus ka poolkaitsja Dominik Nagy, kes lõi Tallinnas ungarlaste esimese värava. «Kui teatud asju parandame, on võimalik teenida järele jäänud mängudest kuus punkti. See on meie eesmärk,» teatas Nagy.

Selle peale, et Ungaril on veel teoreetiline võimalus D-liigasse langeda, ei tahtnud mees aga mõeldagi. «See oleks kõige hullem asi üldse, mis saaks olla. Me oleme hea meeskond – seda tuleb lihtsalt väljakul näidata,» ütles Nagy.

Enne kaht viimast vooru juhib alagruppi täisedu ehk 12 punktiga Soome, Kreeka on 6 punktiga teine, Ungari 4 punktiga kolmas ja Eesti 1 punktiga neljas. Ungari ja Eesti alustavad mängu neljapäeva õhtul kell 21.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles