Ralli liider Tänak MM-tiitlist: Seb on tark ja suudab selle ära teha

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia ralli teise võistluspäevaga liidriks tõusnud Ott Tänak sõnas päeva viimase katse järel, et hoolimata soodsast positsioonist pole tal tiitlist mõtet mõelda, sest olukorda ei kontrolli tema.

«Me ei saa mitte midagi teha, seega pole sellele vaja mõelda. Tean Sebi väga hästi, ta on tark ja olen kindel, et ta suudab selle ära teha. Ta on seda korduvalt teinud,» kiitis Tänak veel viiekordset maailmameistrit Sebastien Ogier’d.

Teise võistluspäeva viimasel kahel lühikesel katsel hakkas vihma sadama ning see tegi võistlejate jaoks olud keeruliseks. Kui ka viimasel võistluspäeval peaks sadama, tähendab see ootamatusi täis olukordi. «Homme ootab meid ees pikk päev ja sellise ilmaga tuleb sellest väga ootamatu päev,» ütles Tänak.

Lõpetuseks uuriti Tänakult, mida tema arvab kunstlikest trampliinidest, mis rallimehi homsetel katsetel ees ootavad. «Neid oli ka reedel. Minu jaoks on see kerge osa, usun, et ilm on palju suurem väljakutse.»

Kes tuleb maailmameistriks?

Praeguse seisuga ehk pärast 18. katset Sebastien Ogier. Punktikatse punkte pole siinkohal mõistagi veel arvestatud, ent kui ralli lõppeks nüüd, siis oleks Ogier esimene (212 punkti), Tänak teine (206) ja Neuville kolmas (205).

Seis 18. kiiruskatse järel: 1. Tänak, 2. Latvala +21,9, 3. Paddon +26,3, 4. Östberg +46,6, 5. Lappi +50,4, 6. Ogier +1.44,8, 8. Neuville +2.35,2

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles