Postimees Austraalias. M-Sport kinnitas: Ogier' autot tabas probleem

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: WILLIAM WEST / AFP

Austraalia ralli 15. kiiruskatsel ehmatas rallisõpru MM-sarja liidri Sebastien Ogier’ autost tulev heli, mis meenutas tühjaks lastava õhupalli vihinat. Kuigi Ogier ütles katse lõpus, et kõik on kontrolli all, tunnistas M-Spordi tiimipealik Malcolm Wilson rallipargis pealtvaatajate ees, et autot tabas tõepoolest mingi kummaline probleem.

Prantslane kaotas tollel katsel parimat aega näidanud Esapekka Lappile 12,2 sekundiga, Ott Tänakule jäi ta alla 11,5 sekundiga. «Midagi seal juhtus, see on kindel. Me ei tea täpselt, mis see oli, seepärast vahetasime nii palju juppe kui saime.»

Kas närvid on praegu väga pingul? Wilson vaikis ja siis venitas vastuse: «Jep……»

Ogier ise rääkis Prantsusmaa ralliajakirjanikele, et päev oli keeruline, aga muretsemiseks pole põhjust. Prantslane jätkab kuuendal kohal, kaotades Tänakule +1.44,8, ent tiitli mõistes on see praegu turvaline edu.

«Me ei peagi nii palju vajutama. Meie eesmärk oli Thierryd kontrollida ning oleme seda suutnud (Neuville kaotab prantslasele +50,4 ning on kaheksas – toim). 83 kilomeetrit on veel jäänud, kuid peame need läbi sõitma. Miski pole läbi enne kui oleme finišisse jõudnud.»

Kes tuleb maailmameistriks?

Praeguse seisuga ehk pärast 18. katset Sebastien Ogier. Punktikatse punkte pole siinkohal mõistagi veel arvestatud, ent kui ralli lõppeks nüüd, siis oleks Ogier esimene (212 punkti), Tänak teine (206) ja Neuville kolmas (205).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles