Rennisõidus hiilanud Sildaru: üllatasin ennastki!

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: NZ Winter Games / Red Bull Content Pool

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru kvalifitseerus kindlalt USAs Copperis peetava rennisõidu MK-etapi finaalvõistlusele. 16-aastane eestlanna sai juba avakatsel kirja 93,00 punkti, kuid parandas teisel katsel tulemust veel 0,25 punkti võrra.

93,25 punkti Sildarule kvalifikatsioonis esikohta siiski ei andnud. Parima soorituse tegi 26-aastane rennisõidu kanadalannast olümpiavõitja Cassie Sharpe, kes sai teisel katsel kirja skoori 93,75.

Kusjuures, Sharpe on ainus naine, kes seni eestlannast rennisõiduvõistlusel jagu on saanud. Sildaru on ametlikult teinud karjääri jooksul kaasa kolmel rennisõidu võistlusel. Kahel juhul krooniti ta juunioride maailmameistriks, ainsal täiskasvanute võistlusel teenis ta mullu Cardrona MK-etapil Sharpe’i järel teise koha.

Kolmas oli täna ameeriklanna Britta Sigourney 88,75 punktiga. Finaali pääsesid kaheksa naist.

Kelly Sildaru: üllatasin ennast

«Alati saab paremini, aga arvestades, et ma pole pikalt renni sõitnud (viimati septembri alguses –toim), tundsin end isegi päris hästi. Tegelikult tuli mulle selline tulemus üllatusena,» ütles Kelly Sildaru Postimehele.

Eestlanna sõnul teenis ta teisel läbimisel 0,25 lisapunkti ilmselt selle eest, et maandus katse esimese hüppe paremini. Treener isa Tõnis Sildaru kinnitas tütre juttu ning lisas, et Kelly ületas ka tema ootusi. «Ta tegi viimase hüppe selg ees õnnestunumalt kui viimasel treeningul,» tõi treener välja.

Kvalifikatsioonivõistluse võitja Sharpe’i kohta ütles Tõnis Sildaru, et kanadalanna on justkui teiselt planeedilt. «Ta on teisest klassist ja konkurentidest jupp maad ees. Pärast teda tulevad kümmekond naist võrdselt järele. Ma ei usu, et keegi täna Cassie vastu saab,» ütles ta.

Kelly Sildaru nõustus isaga: «Ta sõidab hästi mugavalt ja puhtalt. Talle on raske vastu saada, vähemalt praegu.»

Sharpe’i üleolek rennisõidus on Tõnis Sildaru sõnul isegi suurem kui Kelly oma pargisõidus. «Ma ei ütleks, et Kelly pargis nii hea on kui Cassie rennis. Pealegi, pargis tuleb tänavu väga tihe andmine eelkõige just kahekordsete tõttu,» ütles ta.

Copperi MK-etapi finaalvõistlus algab reedel Eesti aja järgi kell 20.00. Kui jätta välja Sharpe, kes on kindel soosik esikohale, siis ülejäänud kohad on Tõnis Sildaru sõnul lahtised. «Kõik, kes finaali said, võivad rahulikult poodiumil olla.»

Finaalkatseteks Kelly Sildaru oma kavas muudatusi teha ei plaani.

Kvalifikatsiooni esikümme. Finaali pääsesid kaheksa kõige osavamat.
Kvalifikatsiooni esikümme. Finaali pääsesid kaheksa kõige osavamat. Illustratsioon: FIS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles