Suusatondid? Eestlasi hoidsid Itaalia laagris ärkvel kummalised hääled kõrvaltubadest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv
Karel Tammjärv Foto: Tairo Lutter

Team Haanja valmistub järgmisteks võistlusteks Itaalias Livignos, kuid ettevalmistust pärssis suuremat osa koondisest tabanud kõhuviirus.

«Livigno keskmäestikulaager hakkab läbi saama. Suurem osa tiimist jõudis siia 3. detsembril, mõned aga juba varem, novembri lõpus. Muuhulgas elab ja treenib meiega Aleksei Poltoranin koos Andrus Veerpaluga. Selle aja jooksul on meil siin olnud enamjaolt ideaalsed tingimused: lumi (tundub naljakas, aga viimaste aastate valguses vajab see nüüd iga kord eraldi mainimist), paar miinuskraadi ja igal hommikul üle tehtud ligi 30 km jagu suusarada. Vahepeal sadas ka pool meetrit lund juurde ja nüüd on hommikuti ligi 20 kraadi külma,» kirjutab Team Haanja oma kodulehe blogis.

«On olnud tagasilööke: plaanisime osaleda OPA karikal, kuid need võistlused jäeti ära. Kavatsesime kaasa lüüa siin treenivate valgevenelastega kontrollvõistlusel, kuid küla peal kulutulena levinud kõhuviirus (kahtlustame noroviirust) niitis parasjagu jalust ka 2/3 meie siinsest koosseisust. Mitu päeva oli öösiti üles ärgates naabertubade WC-dest kuulda huvitavaid hääli. Vahejuhtumist hoolimata on suurem osa laagrist kõigil korda läinud; kilomeetrid hõredas õhus kogutud ja raskemad trennid õnnestunud.»

Järgmise stardi teevad Team Haanja ridadesse kuuluvad suusatajad juba sel nädalavahetusel, sest Davosis peetakse MK-etapp. Laupäevases vabatehnikasprindis stardivad eestlastest Marko Kilp, Karel Tammjärv, Kaarel Kaspar Kõrge ja Henri Roos ning pühapäevasele vabatehnikadistantsile lähevad Tammjärv, Kõrge, Roos ja Andreas Veerpalu.

Loe pikemalt Team Haanja blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles