Kõrged ambitsioonid seadsid Hyundaiga liitunud Loebi väljapääsmatusse olukorda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / Scanpix

Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb lõi uueks hooajaks mõnevõrra ootamatult käed Hyundai tiimiga. Leping näeb ette tema osalemist Monte Carlo rallil, prantslane on sestap aga keerulises olukorras.

Hyundai ei saa Loebile i20 WRC ralliautot testimiseks enne kätte anda kui alles uuel aastal. Juba 6. jaanuaril stardib Loeb aga Dakari maratonrallile, kus ta oli 2017. aastal teine, aasta eest aga katkestas. Tänavu on sihikul võit.

Et Dakari ralli lõpeb 17. jaanuaril ja Monte Carlo ralli algab juba 25. jaanuaril, on Loebi graafik tihe: kui tema lennuk Lõuna-Ameerika mandrilt naastes Euroopas maandub, istub ta paar tundi hiljem juba esmakordselt testiks Hyundai rooli. Seejärel võetakse suund koos kaardilugeja Daniel Elenaga Monte Carlole, kus ootab eest testikatse.

«Midagi pole teha, ta saab auto esimest korda proovida ralli eelsel nädalavahetusel. Tuleb igal juhul huvitav test. Aga tal on nii palju kogemusi ja ta teab seda rallit läbi-lõhki. Ei usu, et sõiduaja vähesus probleeme tekitab,» ütles Hyundai tiimipealik Alain Penasse väljaandele Autosport. «Monte eel ei saa ka teised kuigivõrd testida.»

Hyundai naasis MM-sarja 2014. aastal ning parandas tootjate arvestuses aina kohta, lõpetades esmalt neljanda, siis kolmanda ja 2016. aastal juba teisena. Sinna on aga ka pidama jäädud ning tänavu lõpetati kolmandat hooaega järjest teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles