Hingestatult võidelnud Kaunase Žalgiris jäi siiski CSKAle alla

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgirise mängumees Brandon Davies (seljaga) takistamas Moskva CSKA ametivenda Cory Higginsit.
Kaunase Žalgirise mängumees Brandon Davies (seljaga) takistamas Moskva CSKA ametivenda Cory Higginsit. Foto: Mikhail Serbin / Sputnik

Korvpalli Euroliiga 16. voorus teenis täismaja ees Moskva CSKA meeskonda võõrustanud Leedu tippklubi Kaunase Žalgiris valusa kaotuse, kui lõpusekundite heitluses jäi numbritega 84:79 peale (17:28, 17:16, 25:11, 25:18) Venemaa suurklubi.

1.51 enne kohtumise lõppu juhtis Žalgiris 15 205 inimese ees peetud vastasseisu kodumeeskond 74:73, kuid viimasel veerandajal silma paistnud CSKA korvikütt Daniel Hackett tabas kolmese ning alates skoorist 76:74 külalised enam eduseisust käest ei andnud. Veel 15 sekundit enne lõpuvilet oli kodumeeskond kõigest kolmepunktilises kaotusseisus (76:79), aga Will Clyburni vabavisete järel oli seis 77:80. Žalgirisel oli veel võimalusepojuke, mil Hackett tegi Thomas Walkupile vea, kuid viimane tabas mõlemad vabavisked, misjärel sai ebasportliku vea Derrick Walton ning Clyburni ja Hacketti vabavisked tõidki Ühisliiga liidrile võidu.

CSKA parimatena kogusid Clyburn ja Hackett võrdselt 19 punkti, Nando De Colo arvele jäi 13 silma. Žalgirise liidermängija Brandon Davies tõi 19 ja Marius Grigonis 13 punkti. Märkimisväärne on asjaolu, et ründelauapalle kogusid CSKA mängijad 11 Žalgirise kolme vastu, kuid üldise lauavõitluse võitis CSKA numbritega 28:27.

Liigatabelis asub CSKA 12 võidu ja nelja kaotusega kindlalt kolmandal kohal, Žalgiris jääb praeguse seisuga esimesena välja play-off’i viivast kaheksandast kohast, olles kogunud 7 võitu ja 9 kaotust. CSKA läheb kolmapäeval vastamisi liigatabeli punase laternaga Istanbuli Darüssafaka, Žalgiris kohtub koduväljakul aga juba teisipäeval viiendal kohal paikneva Istanbuli Anadolu Efesiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles