Video: koos Raismaga ajalugu teinud 20-aastane talent murdis tennisekuninga (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefanos Tsitsipas ei suuda uskuda, et on alistanud tennisekuninga Roger Federeri ning jõudnud slämmiturniiril veerandfinaali.
Stefanos Tsitsipas ei suuda uskuda, et on alistanud tennisekuninga Roger Federeri ning jõudnud slämmiturniiril veerandfinaali. Foto: DAVID GRAY / AFP

2016. aasta juulis koos Eesti tennisisti Kenneth Raismaga Wimbledoni paarismänguturniiril juunioride arvestuses võitjaks kroonitud Kreeka talent Stefanos Tsitsipas (ATP 15.) astus järjekordse suure sammu, kui alistas Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste meesüksikmängu neljandas ringis valitseva meistri Roger Federeri (ATP 3.).

Kolm tundi ja 45 minutit kestnud maratonkohtumises saavutas kreeklane võidu kõigi aegade parimaks meestennistiks peetava šveitslase üle numbritega 6:7 (11), 7:6 (3), 7:5, 7:6 (5).

20-aastane Tsitsipas servis kohtumise jooksul 20 ässa Federeri 12 vastu, topeltvigu tehti vastavalt üks ja null, lihtvigu 36 ja 55 ning 344 punktist kogus karjääri suurima võidu teeninud kreeklane 178 ja Federer 166 punkti.

«Ma ei oska seda kuidagi kirjeldada. Ma olen praegu kõige õnnelikum mees maailmas,» sõnas emotsionaalne mängumees võidujärgses intervjuus. «Ma püüdsin alguses peale endasse ja oma võimetesse uskuda. Roger on legend ning ta on aastate jooksul näidnud suurepärast tennist,» ütles Tsitsipas 37-aastase vanameistri kohta. «Ma olen tema tegemisi analüüsinud alates kuuendast eluaastast ning temaga kunagi vastamisi minna on üks minu unistusi,» lisas ta.

«Ma ei kaotanud hetkekski kannatust ning see oli ühtlasi võidu võti. Näitasin võitlusvaimu ning tunnetasin publikutoetust. Ma pole kogu oma elu jooksul niivõrd suurt rahvahulka näinud. Kogu õhkkond ning siinne energia, mida publik nii mulle kui ka Rogerile jagas, oli kirjeldamatu,» rääkis Tsitsipas veel ajaloolisest kohtumisest 20-kordse slämmiturniiri võitja Federeriga.

Nii karjääri jooksul kui ka üldse esimese kreeklasena ajaloos mõnel slämmiturniiril üksikmängus veerandfinaali jõudnud 14. asetusega Tsitsipas läheb kaheksa parema seas vastamisi 22. paigutusega hispaanlase Roberto Bautista Agutiga (ATP 24.), kes võitis kaheksandikfinaalis tulemusega 6:7 (6), 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 mulluse finalisti, horvaat Marin Čilići (ATP 7.).

Roger Federeril ei jää muud üle, kui lehvitada poolehoidjatele ning lahkuda tenniseareeni rambivalgusest.
Roger Federeril ei jää muud üle, kui lehvitada poolehoidjatele ning lahkuda tenniseareeni rambivalgusest. Foto: JEWEL SAMAD / AFP
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles