PM Monte Carlos. Toyota uusim relv on ülevoolavalt õnnelik

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke unustas esialgu küll oma uues Yarises õigeid nuppe vajutada, aga sai siiski Monte Carlo ralli testikatsel kiireima aja. FOTO: Jaanus Ree/red Bull Content Pool
Kris Meeke unustas esialgu küll oma uues Yarises õigeid nuppe vajutada, aga sai siiski Monte Carlo ralli testikatsel kiireima aja. FOTO: Jaanus Ree/red Bull Content Pool Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Sellal kui maailma ralliparemik valmistus juuni alguses Sardiinia ralliks, veetis seni Citroëni meeskonda kuulunud Kris Meeke päevi kodus nelja seina vahel. Ta oli kindel, et tema karjäär rallisõitjana on läbi. Kolm kuud hiljem, suve lõpus, mõistis ta, et nii lihtsalt ei saa ta enam alla anda. Ta võttis telefoni ning hakkas ralliinimestega vestlema. Üks telefonikõne oli Toyota rallipealikule Tommi Mäkinenile. Mehed jõudsid kiirelt arusaamani: 39-aastane Meeke peab saama võimaluse end tõestada ning see peab kindlasti juhtuma just Toyotas.

Mis täpsemalt Citroënis ikkagi juhtus ning millist teistsugust lähenemist Toyota Meeke’ile pakub, ei taha põhjaiirlane rääkida. Mõistetav. Kui keegi ikkagi ütleb hooaja keskel avalikult, et vallandamise põhjus on eluohtlikuks muutunud avariid, ei kao need tunded niipea. Selle asemel keskendub Meeke tulevikule ning räägib õhinal, kuivõrd tänulik ta uue võimaluse eest on.

«Olen Tommit alati väga kõrgelt hinnanud. Kui ma üles kasvasin, oli ta juba suur tegija ning võib lisada, et pidasin teda üheks oma lapsepõlvekangelaseks. Suurim eeskuju oli muidugi Colin McRae. Praegu suudab Tommi vast ainsa tiimipealikuna mõista ralli köögipoolt ka sõitja vaatepunktist. Olen esimest korda Soome tehasemeeskonnas ning tuleb tunnistada, et soomlastel on autospordist ikkagi hiilgavad teadmised – see on neil veres,» iseloomustab Meeke ja muigab. «Nad räägivad vähem, aga teevad rohkem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles