Hannes Soomer: uues tsiklis on rohkem potentsiaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Soomer
Hannes Soomer Foto: Foto:Vaclav Duska jr

Hannes Soomer (MPM WILSport Racedays) lõpetas täna Austraalias Supersport klassi MM-i avaetapi eelsed testid, näidates hommikul 8. ja õhtul 13. aega.

«Mina olen õnnelik, ka meeskond on rahul,» võttis pühapäeval 21. sünnipäeva tähistanud Soomer testipäevad kokku. Võistlusmootorratas Honda CBR 600 RR on võrreldes eelmise hooajaga läbi teinud mitmeid uuendusi. «Kõik lubatud tehnilised täiendused on tehtud. Ratast on keerulisem seadistada, kuid selles ka rohkem potentsiaali,» kommenteeris Soomer.

Soomer ja tema meeskonnakaaslane, hollandlane Jaimie van Sikkelerus, olid oma võistlusklassis ainsad, kes hooajaeelselt Euroopas testimas ei käinud. «See oli ambitsioonikas samm, kuid õigustas end,» tõdes Soomer. Võrreldes eelmise aastaga on eestlane sekundi võrra kiirem vaatamata sellele, et enam kui 500 sõidukilomeetrit väldanud testi põhieesmärk oli uut tsiklit tundma õppida, mitte niivõrd kiireimaid ringiaegu välja sõita. Soomer on saavutanud teatud stabiilsuse, sest suutis ring-ringilt sõita sama aja sisse. Hondadest oli ta kiireim. 

Teise testipäeva kiireimaid aegu näitasid šveitslane Randy Krummenacher ja itaallane Federico Caricasulo (mõlemad BARDAHL Evan Bros WorldSSP Team). Soomer kaotas neile 1,2 sekundiga.

Phillip Islandi rajal on 20 soojakraadi, kuid tänase testipäeva õhtuks hakkas puhuma tugev tuul. Homme ootab Soomerit ees testi analüüs ning võibolla kerge füüsiline treening ja puhkus. Peale neljapäevaseid tehnilisi ettevalmistusi algavad reedel vabatreeningud, laupäeval sõidetakse Superpole ja pühapäevane võidusõit algab Eesti aja järgi kell 04:15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles