Peagi pääseb NBA-sse otse keskkoolipingist

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobe Bryant 17-aastaselt NBA-ga liitumas.
Kobe Bryant 17-aastaselt NBA-ga liitumas. Foto: AP/Scanpix

Maailma mõjukaim korvpalliliiga kinnitas ametlikult, et 2022. aastaks alandatakse NBA drafti alamvanusepiir praeguselt 19-lt 18. eluaasta peale, andes seeläbi võimaluse liituda unelmate liigaga juba enne ülikooli minekut.

Tõsi, üksikuid erandeid on NBA ajaloos tulnud ette juba varemgi – näiteks Kobe Bryant liitus NBA-ga juba kõigest 17-aastasena –, kuid nüüd tehakse asi ametlikuks. Seejuures pole nimetatud muudatusel mingit pistmist Duke’i ülikooli esindava tulevase NBA drafti esimese valiku Zion Williamsoni hiljutise õnnetusega. Nimetatud ideed kaaluti juba kaua ning nüüd on saamas sellest reaalsus. Isegi NBA peajuht Adam Silver on ametlikult märkinud, et senine vanuse alampiir enam ei tööta ning seda tuleks alandada.

Ehkki muudatuse ettepanek kinnitati ametlikult ära ka Rahvusvahelises korvpalluriteliidus, ei hakka see kindlasti kehtima mitte enne kui 2022. aastal, kirjutas USA Today.

Muudatusega käib siiski kaasas ka paar lisatingimust. Näiteks soovib NBA, et mängijate agendid jagaksid edaspidi klubidega detailselt mängijaid puudutavat meditsiinilist informatsiooni ning et kõik mängijad osaleksid mingilgi kujul ka NBA drafti protsessis. Siiani on agendid jätnud sageli jagamata meditsiinilist infot klubidega, kes nende mängijaid ei vali. Samuti on heaks tavaks, et tulevased tipptegiad osaleksid NBA draftis veidi enam kui et lasevad end vaid ära mõõta ja kaaluda.

Mida muutus endaga kaasa toob näitab Adam Silveri sõnul vaid aeg, kuid kindlasti on see tema arvates parem kui praegu liigas valitsev segadus.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles