Kanepi kohtub USAs dramaatilise saatusega ameeriklannaga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: KIM KYUNG-HOON / REUTERS

Kaia Kanepi alustab sel nädalal 162 000 dollari suuruse auhinnafondiga Oracle Challenger turniiri Indian Wellsis. Eestlanna esimeseks vastaseks on ameeriklanna Allie Kiick (WTA 145.).

Kui maailma edetabelis 86. kohal paiknev eestlanna sai turniiriks seitsmenda asetuse ning sellega ka priipääsme teise ringi, siis Kiick pidas pika lahingu itaallanna Sara Erraniga (WTA 143.). 2 tundi ja 10 minutit kestnud matši võitis Kiick lõpuks 6:3, 5:7, 6:2.

Vaatamata üpris noorele eale on Kiicki elu olnud juba täis draamat. Ameeriklanna on mõlema põlvega käinud kaks korda operatsioonil ning need on tema tervisemuredest veel kergemad hädad. 2016. aastal andis Kiick teada, et tal tuvastati haruldane nahavähi vorm ning selle ravimiseks oli ta kaks hooaega sootuks võistluskarusellilt eemal.

«Enamik inimesi näevad minu muinasjuttu, selle õnnelikku osa ja seda kraami, aga mida nad ei märka, on mu pisarad, valu ja põrumised, mida olen oma teel kohanud. Ma tahan sellest inimestele rääkida, et nad teaksid, et siia tagasi pole olnud kerge tee,» rääkis Kiick AP-le 2017. aastal, kui oli taas tennist mängima asunud.

Kanepi ja Kiick varasemalt kohtunud ei ole. Matš peetakse tänasel kuupäeval: mängud algavad Californias meie aja järgi kell 20.00 ja Kanepi-Klicki lahing on kavas kolmandana.

Kanepi käis viimati väljakul Austraalia lahtistel, kus jäi avaringis alla tol hetkel maailma esinumbrile Simona Halepile 7:6 (2), 4:6, 2:6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles