Johaugi vastus Rootsi meediale: ma ei valeta midagi (2)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: Sammy Minkoff / imago/Sammy Minkoff

Rootsi meedias kirjutatav on Therese Johaugil vaikselt kopsu üle maksa ajamas. «See muutub juba veidi tüütuks,» ütles ta.

Nimelt kirjutas Expresseni ajakirjanik Tomas Pettersson loo, milles süüdistab Johaugi valetamises. Johaug oli enne Seefeldi MMi öelnud, et sooviks Austriast lahkuda individuaalse medaliga.

«Kas ta päriselt tahab, et me usuksime teda? Et Johaug on rahul pronksmedaliga on sama usutav, kui mina oleksin oma järgmisel arenguvestlusel nõus minema alla miinimumpalga,» kirjutas Pettersson. Rootslase artikkel kandis pealkirja «Miks istud ja valetad, Therese?»

Naiste suusavahetusega sõidus veenva kuldmedali võitnud Johaugi selgitas Norra meediale, miks ta MMil kuldmedalitest rääkida ei soovi. Mis sest, et on tervet hooaega täielikult valitsenud. «Mõistan, et minu suhtes on teatavad ootused. Aga olen juba üsna kogenud sportlane ning maailmameistrivõistluste puhul on midagi teistmoodi. Siin on nii palju asi, mis võivad valesti minna,» ütles Johaug.

Ta tõi näiteks 2015. aasta MMi, kus võitis samuti suusavahetusega sõidus kuldmedali. «Kõik arvasid, et peaksin ka 10 km distantsil kohe kiire olema. Aga ma olin 32., kaotasin Charlotte Kallale kahe ja poole minutiga. Maailmameistrivõistlustel võib selliseid asju juhtuda,» ütles Johaug.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles