WRC-sarja vanim sõitja Meeke tunneb end Toyotas mugavalt

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke kihutamas Toyota Yaris WRC-masina roolis Mehhiko MM-rallil.
Kris Meeke kihutamas Toyota Yaris WRC-masina roolis Mehhiko MM-rallil. Foto: REPORTER IMAGES / EPA

Autoralli MM-sarjas kolme etapi järel 35 punktiga neljandat kohta hoidev Kris Meeke on oma senise debüüthooajaga Toyota meeskonnas rahul.

39-aastase põhjaiirlase tulevik WRC-sarjas näis tume, kui Prantsusmaa meeskond andis mullu alates 2013. aastast Citroëni värve esindanud Meeke’ile kuue etapi järel keset hooaega hundipassi. Toyota meeskonna boss Tommi Mäkinen otsustas aga kogenud sõitja endale värvata ning senised Meeke’i esitused Toyota Yaris WRC-masina roolis on seda usaldust kinnitanud.

Hooaja avaetapil Monte Carlos sai Meeke kokkuvõttes kuuenda koha ning võitis lisaks punktikatse. Rootsis oli ta samuti kuues ning eelmisel nädalavahetusel toimunud Mehhiko rallil koguni liidripositsioonil, kuid lõpetas rehvipurunemise tõttu viimaks viiendana. Samas näitas ta head kiirust taas punktikatsel, saades teise koha eest neli lisapunkti.

Meeke rääkis WRC ametlikule koduleheküljele antud usutluses, et hooaja algus on vastanud tema senistele ootustele. «Monte Carlo, Rootsi ja Mehhiko olid kõik keerulised võidusõidud koos omapäraste tingimustega. Me oleks võinud võtta neilt palju rohkem punkte, aga jõuda kolm korda finišisse ning juhtida tootjate arvestuses MM-sarja pole kindlasti mitte halb algus hooajale,» ütles Meeke.

Samuti on täishooaega kaasa tegevatest pilootidest vanim liige Meeke rahul üleminekuga Citroën C3 WRC-masina roolist Toyota Yaris WRC-autosse. «Tunnen ennast autos üsna mugavalt. Ehkki olen seni võitnud ainult ühe või kaks kiiruskatset (õige vastus on kaks, sest Meeke on võitnud ühe kiiruskatse Monte Carlos ja ühe Mehhikos – toim), siis selleks tuleb kindlasti ennast mugavalt tunda,» sõnas ta.

Autoralli MM-sarja neljas etapp Korsika asfaldiralli on kavas 28.–31. märtsini.

MM-sarja üldseis sõitjate arvestuses:

  1. Ott Tänak (Toyota Gazoo Racing WRT) 65 punkti
  2. Sebastien Ogier (Citroën Total WRT) 61
  3. Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis WRT) 55
  4. Kris Meeke (Toyota Gazoo Racing WRT) 35
  5. Elfyn Evans (M-Sport Ford WRT) 28
  6. Esapekka Lappi (Citroën Total WRT) 20

MM-sarja üldseis tiimide arvestuses:

  1. Toyota 86 punkti
  2. Citroën 78
  3. Hyundai 77
  4. M-Sport 45
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles