Eesti-Läti liiga ühepoolses finaalis nüpeldas Ventspils VEFi

Toimetas Ville Arike
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ventspils ja Riia VEF mänguhoos.
Ventspils ja Riia VEF mänguhoos. Foto: Raul Mee/Mollusk Media

Eesti-Läti korvpalliliiga Tallinnas peetud finaal kujunes ootamatult ühepoolseks, Ventspils alistas Riia VEFi koguni 102:80.

Seega jäi esimest aastat peetud sarjas püsima põhiturniiri paremusjärjestus, sest kolmanda koha sai BC Kalev/Cramo ja neljanda Riia VEF. Selline sündmuste käik oli üllatav, sest VEF oli eilses poolfinaalis saanud hõlpsalt hakkama Kaleviga, Ventspils sattus aga mängus Ogrega kuristiku äärele. Ent vaid üheksa terve mängijaga Tallinna tulnud Läti sadamalinna esindus pidas kaks päeva kenasti vastu.

Finaalis võitis Ventspils tabavate kaugvisete toel avaveerandi 23:17 ja suurendas seejärel tasapisi vahet. Poolajaks oli seis 53:44 ja pärast kolmandat veerandit 74:60.

Võitjaist tegi fantastilise partii tagamees Rihards Lomažs, kes tabas mängust 9 viskest 8 (sh kolmesed 5/4) ja kõik 6 vabaviset, lisaks andis 5 korvisöötu ega teinud 30 minuti jooksul ühtegi pallikaotust. Maris Gulbis lisas 21, Ingus Jakovics 18 punkti. Ventspilsi meeskonna 50 viskest tabas 32 (64%!) ja 25 vabaviskest 23.

VEFi resultatiivsemad olid Steve Zack 19 ja Glenn Cosey 15 punktiga. Meeskonna 21 kolmesest tabas 7.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles