Video: kuidas transporditakse Ott Tänaku Toyota Argentinasse? (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal 2 «Õhtu!» saatejuhid külastasid Peetris asuvat Toyota rallimeeskonna tehast ning uurisid, kuidas autod 25. aprillil algavale Argentina rallile kohale jõuavad.

«Argentina on meie mõttes üle mere ralli ja sinna saadame autod lennutranspordiga,» ütles Toyota meeskonna pressiesindaja Henri Rump.  «Autolt võetakse ära tagaspoiler ja esistange, mis jätab masina munakujuliseks. Siis pannakse auto konteinerisse, mis omakorda läheb tavalise reisilennuki kõhtu.»

Lisaks rääkis Rump, et Toyota Yarise WRC autol pole mitte ühtegi tänavasõiduauto juppi. «Kõik on spetsiaalsed jupid. Isegi kui tundub, et esiklaas võiks olla tänavasõidu oma, siis tegelikult on ka see modifitseeritud.»

Mõistagi on sõitjate autodel kõik asjad nende järgi paika pandud. Näiteks enne rallit mõõdetakse auto roolipositsioon millimeetri täpsusega üle. Sealjuures kaalutakse kõik auto küljes olevad detailid. Isegi sõitja ja kaardilugeja nimega kleepsud.

Kuid kuidas käib WRC autoga sõitmine? «Selle autoga sõitmine on iseenesest lihtne, aga auto liikuma saamine nõuab oskusi. Kui manuaalkastiga tänavasõiduauto läheb siduriga lahutades ilusti koha pealt minema, siis ralliauto puhul ei tohi sidurit üle kolme korra valesti lahutada, sest muidu on sidur kutu ja seda enam kasutada ei saa.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles