Lätlaste otsus võib Soome jalgpalli Balti turniirilt kõrvale jätta

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Post Eesti koondise särgis (keskel) kohtumises Soomega.
Sander Post Eesti koondise särgis (keskel) kohtumises Soomega. Foto: Raigo Pajula


Traditsioonilise jalgpalli Balti turniiriga on liitumas ka Soome koondis, kuid lätlaste seatud tingimustel võivad meie põhjanaabrid juunis toimuvalt turniirilt siiski kõrvale jääda.


«Soomlased andsid osalemiseks nõusoleku, kuid seejärel hüppasid lätlased alt ära. Nende treeneri sõnul ei suuda ta meeskonda Euroopa klubihooaja lõpu järel tulemuse peale mängimiseks vajalikus konditsioonis koos hoida,» täpsustas Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak esilekerkinud probleemi.

Esialgse kava kohaselt oleksid neli meeskonda (Eesti, Läti, Leedu, Soome – toim) kõik omavahel korra kohtunud ning selgitanud turniiri võitja. Eestlased ja soomlased oleksid sel juhul tõenäoliselt mänginud Helsingis, kuna järgmiseks aastaks pole põhjanaabritel kokku lepitud veel ühtegi kodust sõprusmängu. Turniiri ülejäänud matšid oleksid toimunud aga Eestis. Nüüd on selline stsenaarium välistatud.

«Eile andsime soomlastele teada, et nende osalemisel ei mängiks kõik meeskonnad omavahel läbi, vaid kavas oleks kaks poolfinaali ja seejärel kohamängud. Samas tahtsid soomlased Eestiga mängida just kodus,» rääkis Pohlak.

Kui aga Soomele uus formaat ei sobi, peetakse Balti turniiri traditsioonilises kuues ehk Eesti, Läti ja Leedu selgitavad võitja turniirisüsteemis. Praeguseks on selge, et mängud on kavas 1.–3. juunini ning tõenäoliselt peetakse matšid Lõuna-Eestis.

Eelmine Balti turniir peeti 2010. aastal Leedus, kus Eesti viigistas 0:0 lätlastega ja jäi võõrustajatele alla 0:2 ning leppis kolmanda kohaga. Viimati suutsid eestlased võidukarika enda valdusesse saada 1938. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles