Valus kaotus. Ilus kaotus. Kas ka õpetlik kaotus?

Andres Vaher
, reporter
Copy
Konstantin Vassiljev (nr 14) näeb, et põhjaiirlaste müür on paigutatud valesti, ja saadab palli kauni kaarega sellest mööda. «Nad ilmselgelt Eesti liigat ei jälgi,» muigas Kostja hiljem. Paraku jäi see Eesti ainsaks rõõmuhetkeks. 
Konstantin Vassiljev (nr 14) näeb, et põhjaiirlaste müür on paigutatud valesti, ja saadab palli kauni kaarega sellest mööda. «Nad ilmselgelt Eesti liigat ei jälgi,» muigas Kostja hiljem. Paraku jäi see Eesti ainsaks rõõmuhetkeks. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees /

Kodupublik ammuilma lahkunud, lasid rohesärkides poolteist tuhat Põhja-Iirimaa jalgpallifänni Lilleküla staadionil laulul ikka veel kõlada. Eelmisel EMil 16 parema hulka jõudnud väikeriigile oli too 2:1 võit ütlemata magus ja tähtis – nüüd jätkatakse kolme vooru järel täiseduga ning unistatakse endiselt Saksamaa ja/või Hollandiga kemplemisest.

Eesti leer elas aga üle risti vastupidise tundemöllu. Veel 13 minutit enne mängu lõppu juhiti Konstantin Vassiljevi väravast 1:0 ehk oldi samasuguse üllatuse lävel, mis sepistati novembris Kreekas. Siis vajus aga kõik olematu kolme minutiga kokku – jäime ilma nii võidust kui ka viigist ning jätkame valiksarja kahe kaotusega.

«Pole midagi teha, selline on praegune reaalsus. Põhja-Iirimaa-sugune meeskond on meie jaoks päris tugev pähkel. Et võita, peab meil olema väga hea päev. Täna kahjuks ei olnud,» tõdes kapten Vassiljev.

Külaliste vahetused lõhkusid Eesti rütmi

Esimesel mängutunnil oli Eestil väga hea päev. Kaitses seisti kindlalt, mis lubas vastaste tagalasse korraldada nii kiirsööste kui positsioonirünnakuid. Mängiti isu ja julgusega, mida viimasel ajal pigem nappinud. Pärast Vassiljevi 25. minuti ilusat ja täpset karistuslööki jõuti kahel korral lähedale ka teisele tabamusele. Avapoolaja lõpus saatis Madis Vihmann palli ka sihile, ent kohtunik nägi viga; teise alguses raksatas Vassiljevi järjekordne kauglöök latti. Pähkli katkihammustamine näis aina reaalsem…

Ent siis mängis põhjaiirlaste treener Michael O’Neill eestlaste ametivenna Martin Reimi üle. Tema vahetused rebisid Eesti kaitse parema ääre ribadeks. Ehkki viigiväravat jäi saatma tugev suluseisu kahtlus, said mõlemad tulemuslikud rünnakud alguse just sealt. Sihile jõudnud Conor Washington ja Josh Magennis sekkusid varumeeste pingilt. Reim vahetas paremkaitsja Taijo Teniste puhkama alles siis, kui ta oli kaks korda üle mängitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles