Tipphetked: Eesti vollemeeskond jäi viimases Kuldliiga play-offi eelses mängus alla Hispaaniale

Postimees Sport
Copy

Eesti meeste võrkpallikoondis kaotas Tartu Ülikooli spordihoones peetud Euroopa Kuldliiga alagrupiturniir viimases mängus Hispaaniale 3:0. Alagrupp lõpetati 4 punktiga viimasel kohal.

Tänane mäng osutus tasavägiseks, kuid hispaanlased suutsid geimilõpud enda poole kallutada. Esimese geimi kaotas Eesti 24:26. Teine geim oli samuti lahtine, kuid Eesti jäi ka seal 23:25 alla. Kolmas geim kaotati numbritega 20:25.

Intervjuu rahvusmeeskonna kapteni Kert Toobaliga:

Mäng täispikkuses järelvaadatav:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Enne mängu:

Meeskonna peatreener Gheorghe Cretu ütles, et viimases alagrupimängus loodab ta mängijatelt keskendunud tegutsemist. «See mäng on viimaseks kontrolliks või peaprooviks enne järgmisel nädalal toimuvat Final Fouri, seetõttu ootan, et tegutseme väga keskendunult. Tahan, et mänguline rütm paraneks ja suudaksime kodupublikule näidata paremat võrkpalli kui viimases kohtumises võõrsil,» sõnas Cretu Volley.ee vahendusel.

Eesti meeskonna koosseisu avalikustavad treenerid mängupäeval.

Rahvusmeeskonna koosseis laagris: Oliver Venno, Renee Teppan, Hindrek Pulk, Kert Toobal, Robert Viiber, Markkus Keel, Henri Treial, Ardo Kreek, Timo Tammemaa, Andri Aganits, Mart Naaber, Kristo Kollo, Robert Täht, Andrus Raadik, Rauno Tamme, Rait Rikberg, Silver Maar. Peatreener Gheorghe Crețu, abitreener Rainer Vassiljev, statistik Alar Rikberg, mänedžer Robin Ristmäe, ÜKE-treener Mirko Fasini, füsioterapeut Gardo Maruste.

Juba järgmisel nädalal, 21.–22. juunil toimub Tallinnas Saku Suurhallis meeste Kuldliiga finaalturniir, kuhu pääseb iga alagrupi võitja ning koha nelja seas tagas ka korraldajana Eesti.

B-alagrupist on nelja parema sekka pääsu kindlustanud Holland, kellele Eesti viimati võõrsil 0:3 kaotas. Hollandil on alagrupi liidrina neli võitu ja 10 punkti. Hispaanial on teisena kaks võitu ja 8 punkti ning Horvaatial kolmandana samuti kaks võitu ja 8 punkti. Eestil on kahe võidu juures kogutud 4 punkti.

Tallinnas toimuval Final Fouril mängib ka Türgi koondis, kes on kindlustanud võidu A-alagrupis. Viimase edasipääseja selgitavad nädalavahetusel C-alagruppi kuuluvad Valgevene ja Ukraina. Poolfinaalide paarid loositakse esmaspäeval.

Finaalturniiri poolfinaalid peetakse reedel (21. juunil), 22. juunil toimuvad pronksimatš ja finaal. Mõlemal päeval on mängude algusajad kell 16 ja 19. Eesti meeskond mängib 21. juunil teises poolfinaalis, mis algab kell 19. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles