Novosjolov: püüan jätkata sportlaskarjääri, aga ei jäta Katrinat üksi

Ville Arike
, reporter
Copy
Katrina Lehis ja Nikolai Novosjolov mullu detsembris Eesti vehklemise ajaloost rääkiva raamatu esitlusel.
Katrina Lehis ja Nikolai Novosjolov mullu detsembris Eesti vehklemise ajaloost rääkiva raamatu esitlusel. Foto: Tairo Lutter

Epeevehkleja Katrina Lehis teatas täna, et kahekordsest maailmameistrist Nikolai Novosjolovist saab tema treener. Kas see tähendab, et Novosjolovi enda sportlaskarjääril on nüüd kriips peal?

Novosjolov juhendas mullu sügisest viimase ajani Eesti meeskonda ja jätkas ka tippsportlasena. Ent juunikuus enne EMi saadud küünarnukivigastus tõmbas aasta tähtsaimatel võistlustel (EM, MM) osalemisele kriipsu. Augusti lõpus loobus ta meestekoondise juhendaja kohast.

Kuidas talitab ta nüüd uues olukorras, Lehise juhendajana? «Üritan jätkuvalt istuda kahel toolil. Ma pole sportlasena veel alla andnud. Kuid ma ei tea veel, millal saan rajale naasta. Samas on käe seisund läinud paremaks,» ütles Novosjolov Postimehele.

Tema sõnul ei esitanud Lehis koostöö tegemiseks nõudmist, et Novosjolov peab oma sportimise lõpetama ja pühenduma üksnes treeneritööle. «Niisugust nõudmist polnud, kuid annan endale aru, et Katrina näol on tegemist tippsportlasega, kelle huvides pean tegutsema.»

Kahel toolil jätkates tekib ühel hetkel siiski dilemma, sest uuel aastal peetakse mitu naiste ja meeste suurt OM-valikvõistlust ühel ajal erinevates kohtades. Tänavuse aasta lõpuni oleks sportlase ja treeneri ameti ühildamine võimalik, sest naiste suurturniir Tallinna Mõõk peetakse novembri alguses, meeste OM-kvalifikatsiooni kuuluv GP-turniir aga mitu nädalat hiljem.

Ent kui võistlused kattuvad, kuidas Novosjolov siis talitab? «Ma kindlasti ei valmista Katrinale pettumust, ei jäta teda maha,» vastas Novosjolov. «Ent selleks ajaks on juba mitu võistlust peetud ja vaatame, kuidas siis seis on, olen enda kui sportlase olümpiavõimaluste kohta saanud mõnegi vastuse.»

Lehis peaks Novosjolovi juhendamisel tegema esimese võistluse oktoobri alguses Horvaatias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles