Sildarud: soovime, et ka kahekümne aasta pärast oleks lund ja saaks suusatada (1)

Postimees Sport
Copy
Kelly ja Henry Sildaru.
Kelly ja Henry Sildaru. Foto: Raul Mee

Freestyle-suusatajad Kelly ja Henry Sildaru kutsuvad eakaaslasi üles puhtama keskkonna nimel astuma väikeseid keskkonnateadlikke samme ja tegema vastutustundlikke otsuseid. Neid paneb keskkonna nimel rääkima ja tegutsema mure elukeskkonna ja talispordi tuleviku pärast.

Suure osa oma ajast välismaal veetvate Sildarude sõnul on arutelud ümbritseva keskkonna ja toimuvate muutuste üle muutunud nii noorte kui ka sportlaste seas üha igapäevasemaks. Sel aastal ohjad enda kätte haaranud sportlaste sõnul on tähtis, et noored mõistaksid, et neilt ei oodata palju, vaid piisab ka väikestest sammudest.

«Oleme perega pidevalt reisides ja laagrites olles hakanud rohkem otsima viise, kuidas saaksime hoida maailma, mis meile oluline on. Tahame, et ka kahekümne aasta pärast oleks lund, millel suusatada. Seetõttu tundsime, et peame midagi ette võtma: otsima ise võimalusi, kuidas käituda keskkonnasõbralikult ning näitama ka eeskuju,» rääkis Kelly keskkonnaministeeriumi pressiteate vahendusel.

«Selleks et rannad, metsad ja mäed puhtad oleks, on igaühel võimalik kaasa aidata. Nagu meile õpetatakse, siis igaühe panus loeb ja tahame sõpradega näidata, kuidas on igaühel võimalik panustada väikeste sammudega,» on Kelly ja Henry sõnum.

Praktilisi soovitusi ja konkreetseid tarbimisharjumusi ja käitumismustreid muutvaid samme jagavad Kelly ja Henry selleks loodud Instagrami kanalil. Teemadering on lai, alustades ühekordsete plasttoodete tarbimise vähendamisest kuni nutikate transpordilahenduste kasutamise ja jäätmete sorteerimiseni välja.

Keskkonnaministeeriumil sündis koostööidee Sildarudega märtsis Keenias toimunud ja Eesti juhitud ÜRO keskkonnaassambleel, mida külastas ka Kelly Sildaru. Keskkonnast hooliv Kelly sai edasiseks inspiratsiooni nii assambleele kogu maailmast kohale tulnud noorte keskkonnakõnelustest kui ka kohtumisest kohalike koolilastega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles