Järelvaadatav: Saaremaa rabeles keerulisest seisust välja ja jätkab kaotuseta

Postimees Sport
Copy

Saaremaa võrkpallimeeskond tuli Credit24 meistriliigas 0:2 kaotusseisust välja, alistades koduses Kuressaare spordihoones Tallinna Selveri 3:2 (20:25, 17:25, 25:20, 26:24, 15:10).

Mängu murdemomendiks võib lugeda neljanda geimi otsustavaid punkte, kui Saaremaa pööras 22:24 kaotusseisu 26:24 paremuseks. Teisisõnu, Selver raiskas kaks matšpalli. Viiendas geimis ei jätnud väljakuperemehed enam pealinlastele võimalusepoegagi.

Saaremaa parimad punktitoojad olid Daniel Maciel (15), James Graham (12) ja Henri Treial (11). Grahami rünnakuprotsendiks oli 69. Üleplatsimeheks kerkis aga Selveri mängija Matej Šmidl, kelle arvele kogunes lausa 31 silma (rünnakuprotsent 49). Oliver Orav lisas 19 punkti.

Saaremaa asub Credit24 meistriliigas kolme võiduga esikohal. Kahe võidu kõrvale esimese kaotuse saanud Selver paikneb teisel positsioonil. Turniiritabelit näeb siit.

Enne mängu:

Saaremaa sai hooaja esimestes mängudes 3:1 jagu TTÜst ning 3:2 Tartu Bigbankist. Selver alistas Jekabpilsi Luši 3:2 ja Limbaži 3:0.

Saaremaa meeskonna peatreener Urmas Tali on hooaja algusega rahul. «Pigem olen senise asjade käiguga rahul, oleme liikunud tõusvas joones. Esimene kohtumine oli sisseelamine hooaega, kus tahtmist oli palju, aga mängu algus ei sujunud. Edasi oli juba parem ning kohtumine ilma ühe rünnakuliidrita Tartu vastu oli juba korralik proovikivi mõlemale,» sõnas peatreener volley.ee-le. «Selver on samuti teinud tubli alguse ja kuulub sel hooajal kindlasti tabeli ülemisse tippu. Kõik positsioonid on neil hästi komplekteeritud ja kogemust jagub ka, väga okei punt,» sõnas Tali tänase vastase kohta.

Selveri abitreener Andres Toobal ütles, et Saaremaa vastu tuleb väljakule minna positiivse meelestatusega. «Saaremaa esimesed kohtumised pole väga sujuvad olnud, uusi mehi on palju ja nad pole veel oma mootorit täistuuridel käima saanud. Aga nende koosseis ja kvaliteet on kindlasti hea. Kui suudame positiivse suhtumisega peale minna, siis võiks olla hea võimalus nendega pusida. Kohtumine on Kuressaares ja meil ei tohiks pingeid olla, loodame Saaremaale kandadele astuda,» rääkis Toobal.

«Meie enda hooaja algus on ehk jätnud veidi petliku mulje, et oleme väga kõvad, pean silmas just kontrollmänge. Me lihtsalt alustasime teistest meeskondadest pallitrennidega varem ja kõik mehed olid kohe olemas ka. Esimesed liigamängud enam nii süsteemsed ei olnud, aga eks närvi ja pinget oli ka rohkem. Koosseis on meil kindlasti tugevam kui eelmisel aastal, on häid tulijaid,» kommenteeris Toobal Selveri hetkeseisu.

Pühapäeval kell 17 näitab Postimees.ee otsepilti mängust Pärnu – Saaremaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles