Jasikevicius kiitis Euroliigas debüteerinud Kriisa enesekindlust

Kris Ilves
, reporter
Copy
Kaunase Žalgirise noormängijad Kerr Kriisa (vasakul) ja Karolis Lukosiunas.
Kaunase Žalgirise noormängijad Kerr Kriisa (vasakul) ja Karolis Lukosiunas. Foto: BC Žalgiris

Leedu korvpalli au ja uhkus, Kaunase Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius kiitis reedel Euroliiga mängus Lyoni Villeurbanne’i Asveliga debüteerinud 18-aastast Kerr Kriisat.

Jasikevicius andis Kriisale mänguaega kaks minutit. Eesti tulevikulootus kasutas legendaarse peatreeneri usalduse ära ja realiseeris publiku aplausi saatel ka ühe vabaviske. Kriisa vastas poolehoidjatele kiitva näpuviibutusega.

«Kui ta tuleb väljakule ja tõstab sõrme 15 000 fänni poole üles, siis ilmselgelt ei ole tal enesekindlusest puudu,» muigas Jasikevicius. «Ma pole kindel, kuidas ta pärast neid ovatsioone magada saab,» lisas Žalgirise peatreener.

Jasikevicius jätkas: «Ta on väga aktiivne ja lõbus noormees. Temaga on huvitav rääkida. Järjekordne talent Žalgirise süsteemis. Meil on palju talente, aga ainult mõned jõuavad neist kõige kõrgemale tasemele. Kõik on tema enda kätes.»

Žalgiris alistas väljamüüdud kodusaalis (ligi 15 000 pealtvaatajat) Asveli tulemusega 70:56. Žalgiris asub kahe võidu ja kahe kaotusega turniiritabelis üheksandal kohal, sama arv võite ja kaotusi on ka kuuendal real paikneval Müncheni Bayernil.

Tegu polnud ainult Kriisa debüütmänguga Euroliigas, sest eestlasest mängujuht polnud Žalgirise eest isegi Leedu meistriliigas mänginud. Žalgirise hooajaeelses kontrollmängus sai Kriisa mänguaega Kalev/Cramo vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles