Ebaõnnestunud hooaega analüüsinud Fourcade: tahtsin uuele treenerile ilusaid asju näidata

Kris Ilves
, reporter
Copy
Martin Fourcade.
Martin Fourcade. Foto: Alexander Vilf/Sputnik

Prantsusmaa laskesuusataja Martin Fourcade’i eelmine hooaeg ebaõnnestus täielikult: 31-aastane äss ei saanud ühtegi MM-medalit ja leppis MK-sarja üldarvestuses alles 12. kohaga. Ta on järeldused teinud.

«Ma ei puhanud pärast olümpiahooaega piisavalt. Tahtsin kohe treeningutega alustada ja uuele treenerile Vincent Vittozile ilusaid asju näidata. Ta oli lapsepõlves minu eeskuju,» sõnas Fourcade portaalile Sportmag.fr antud intervjuus.

«Tahtsin talle näidata, et ka mina olen hea sportlane. Sain igal treeningul natuke kiiremaks ja natuke tugevamaks,» lisas viiekordne olümpiavõitja. Puhkuse puudumine ja rasked treeningud said prantslasele saatuslikuks. «Ma polnud võistlustel piisavalt värske ega suutnud endaga toime tulla. Tulevik näitab, kas see analüüs on õige.»

Fourcade’il on eesmärgid peagi algavaks hooajaks paigas. «Tahan olla edukas ja leida suuskadel naudingu, mida mul eelmisel hooajal polnud. Laskmises oli mul suurepärane hooaeg, kuid suusakiirusega olin hädas. Olin kaugel tasemest, kus lootsin olla, kaugel oma eelmiste hooaegade tasemest. Uuel hooajal on eesmärk saavutada suusakiirus, mida eelmisel hooajal polnud.»

Laskesuusatamise MK-sarja uus hooaeg algab 30. novembril Rootsis Östersundis. MM toimub 12.-23. veebruarini Itaalias Antholz-Anterselvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles