Eesti Antidopingu juhatuse liige: Eesti dopingusuusatajate saatus võib selguda juba enne hooaja algust

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Henn Vallimäe
Henn Vallimäe Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Neljapäeva hommikul mõisteti endine Eesti meeste suusakoondise peatreener Mati Alaver Harju maakohtus kokkuleppemenetluses dopingu tarvitamisele kallutamises süüdi. Alaveri karistati üheaastase tingimisi vangistusega poolteiseaastase katseajaga. Eesti Antidopingu juhatuse liige Henn Vallimäe rääkis dopinguskandaali taustal Postimehele pisut FISi uurimise hetkeseisust.

Henn Vallimäe sõnas Postimehele, et WADA raames on FISi uurijatega tihedat koostööd tehtud ja kohtumistel uurimisele infojagamisega kaasa aidatud. Ka on Eesti Antidopingule teada nimed, keda uuritakse ja milles süüdistatakse, kuid välja nimesid ei saa uurimisprotsessi huvides öelda. Vallimäe sõnul on lähiajal oodata infot ka Eesti sportlaste karistuste kohta.

«Mis puudutab Mati Alaveri ja tema seotust Austrias ja Saksamaal toimuva kriminaalmenetlusega, siis minul informatsioon selle kohta puudub,» märkis Vallimäe. 

Vallimäe lisas, et põhiküsimuseks on ikkagi see, millal lõpuks FIS (Rahvusvaheline suusaliit) konkreetsete süüdistustega välja tuleb. 

«Arvestades viimase aja arenguid, siis arvatavalt tehakse seda õige pea. Ei saa faktidega kinnitada, kuid tõenäoliselt juba enne hooaja algust.»

«Heameelt teeb, et ei uurita mitte ainult sportlasi vaid ka kõikvõimalikke taustajõudusid. Pakkusime FISile ka oma abi, kuid esialgu nad saavad ise hakkama ning meile uurimist ei delegeeritud,» rõhutas Eesti Antidopingu juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles