Soome sajandi šansi võimalikud stsenaariumid

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Teemu Pukki loodab kindlasti täna õhtul Liechtensteini vastu jala valgeks saada
Teemu Pukki loodab kindlasti täna õhtul Liechtensteini vastu jala valgeks saada Foto: Hanninen/Newspix24/SIPA/Hanninen/Newspix24/SIPA/Scanpix

Täna kell 19 kohtuvad Helsingi Telia 5G Areenil jalgpalli EM-valikmängus Soome ja Liechtensteini koondised. Soomlased on vaid väikese sammu kaugusel, et jõuda jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. 

Soome meeste jalgpallikoondis on tegemas ajalugu - peaaegu sajaprotsendilse tõenäosusega jõutakse EMi finaalturniirile.

Soome mängib EMi J-valikgrupis, kus kõigil kuuel meeskonnal on pidada veel kaks mängu. Alagrupi kaks paremat tagavad pääsu EMile. Soome mängib reedel kääbusriigi Liechtensteiniga ja esmaspäeval Kreekaga.

Öökullide koht EMil on selgelt endi kätes. Soomlastel piisab kahest viimasest mängust kahest punktist, kuid isegi nulli peale jäädes võivad meie põhjanaabrid EMile jõuda.

Hetkel on Itaalial 24, Soomel 15, Armeenial ja Bosnia-Hertsegovinal 10, Kreekal 8 ja Liechtensteinil 2 punkti.

Kahes viimases matšis kaotajaks jäädes pääseb Soome EMile järgmistel juhtudel:

Armeenia ei võida nii Kreekat kui ka Itaaliat;

Bosnia-Hertsegovina ei võida nii Itaaliat kui ka Liechtensteini.

Kui soomlased peaksid tõepoolest täna kell 19 algavas matšis Liechtensteini otsa komistama, siis võib ikkagi neil EM pilet reede õhtuks taskus olla. 

Soome jõuab ihaldatud finaalturniirile ka järgmiste stsenaariumide puhul: 

kui Soome ja Armeenia koguvad sama palju punkte, läheb Soome EMile; 

kui Soomel, Bosnia-Hertsegovinal ja Armeenial on valiktuniiiri lõppedes ühepalju punkte on Soome see, kes finaalturniirile jõuab. 

Kuid kui Soomel ja Bosnia-Hertsegovina saavad sama palju punkte läheb EMile Bosnia, sest omavahelistes mängudes on Bosnial parem väravate vahe. Selline võimalus tekib vaid siis, kui Bosnia võidab mõlemad pidada jäänud kohtumised ja Soome saab kahest matšist kokku ühe ainsa silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles