Video: NHLi mängija sai litriga vastu pead, verd voolas, kuid mäng jätkus

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Colorado Avalanche'i Matt Calvert sai mängus Vancouveri Canuckis vastu litriga vastu pead.
Colorado Avalanche'i Matt Calvert sai mängus Vancouveri Canuckis vastu litriga vastu pead. Foto: DARRYL DYCK/AP/Scanpix

Pühapäevases jäähokiliiga NHL mängus Vancouveri Canucksi ja Colorado Avalanche`i vahel nähti verd tarretama panevat olukorda, kui Avalanche`i  mängija Matt Calvert sai litriga kuklasse, kuid kohtunikud lasid mängul jätkuda.

Kolm minutit jäi mängida kolmanda perioodi lõpuni, Canucks oli taga 2:4 ja vahetas väravavahi kuuenda väljakumängija vastu. Calvert heitis end Canucksi rootslasest supertähe Elias Petterssoni viske ette, kuid sai mänguvahendiga vastu pead. Calvert jäi jääle lamama ja tema kuklast voolas ohtralt verd. Mängu kohtunikud Garret Rank ja Justin StPierre lasid matšil edasi kulgeda, kuigi isegi Petterson andis kohtunikele märku, et matš oleks tarvis katkestada.

Mängupaus saabus alles pärast seda, kui Vancouveri hokimees Alexander Edler vähendas külaliste edu 4:3-le.

Vaata olukorda siit:

NHLi reeglid näevad ette vigastuse korral mängu katkestamist alles siis, kui vigastatud mängija meeskonnakaaslased saavad litri enda valdusesse.

Colorado kaitsemängija Eric Jonhson andis pärast matši raadiointervjuu, mida tuli korralikult tsenseerida. Avalanche`i tähtmängija Nathan McKinnon ütles, et liiga reegleid tuleks kiiremas korras muuta. «Mängija pere vaatab telekast mängu, isa ja abikaasa lebab verisena jääl, ja keegi midagi ei tee. Uskumatu,» sõnas McKinnon.

See on juba teine kord käimasoleval oleval hooajal, kui Colorado meeskonna mängijaga midagi sellist juhtub. 11. novembril sai kohtumises Nashville`i Predatorsi vastu litriga näkku venelane Nikita Zadorov, mäng kestis edasi, vaatamata sellele, et mees jääle lamama jäi. Zadorovil purunes lõualuu ning ta viidi matšilt otse haiglasse operatsioonile.

Colorado ja Vancouveri mängu võitis lisaajal lõpuks ikkagi Avalanche 5:4.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles