Eesti U20 jäähokikoondis alistus kuus väravat löönud Poolale

Postimees Sport
Copy
Kirill Lodeikin (sinises, nr 24) viskas Eestile seitse sekundit enne normaalaja lõppu Itaaliale 5:4 võiduvärava.
Kirill Lodeikin (sinises, nr 24) viskas Eestile seitse sekundit enne normaalaja lõppu Itaaliale 5:4 võiduvärava. Foto: Eesti Jäähoki Liit

U20 jäähoki maailmameistrivõistluste I divisjoni B-grupis on Ukrainas kätte jõudnud otsustavad matšid. Pärast pühapäevast ulmelist võitu Itaalia üle, mil Eesti hokipoisid tulid välja 0:3 kaotusseisust ning võitsid mängu seitse sekundit enne normaalaja lõppu Kirill Lodeikini visatud võiduväravast 5:4, kaotati täna poolale 6:3.

Poola alustas käimasolevat turniiri uskumatu 15:3 võiduga Itaalia üle. Pärast avamängu on aga tulnud leppida kaotustega, kõigepealt jäädi 0:3 alla ukrainlastele ja seejärel alistuti väravaterohkes mängus Ungarile 7:10. 

Ungari alistas teisipäevases esimeses matšis Prantsusmaa 3:2 ning on turniiritabeli kindel liider. Ühtlasi kindlustas Ungari U20 meeskond endale koha järgmiseks aastaks maailmameistrivõistluste I divisjoni A - gruppi.

Eestil on võimalused tabelis kõrgemale rihtida, kuid selleks tuleks kindlasti vältida asjatuid karistusminuteid. Eesti on mängus keskmiselt võtnud koguni 20 karistusminutit ning on selles näitajas MMi suveräänne «liider». 

Kirll Lodeikin viis Eesti 1:0 juhtima, kui mängitud oli 1.20. Tabloo näitas 7.43, kui kuulsa nimega Poola hokinoor Lewandowski (sedapuhku eesnimega Jakub) viigistas 1:1. Kui I kolmandikust jäi mängida 3 minutit ja 5 sekundit viskas 2:1 juhtvärava poolakate kasuks Karol Bilas. Rohkem esimesel perioodil skoori ei tehtud.

Teises vaatuses suutsid Eesti uisupoisid kaotusseisu ümber pöörata ja Kristjan Kombe ning Rasmus Kiige tabamustest mindi matši juhtima. Poola hingekirja kuuluv Damian Tyczynski ei lasknud Maarjamaa ametivendadel siiski kaua rõõmustada, sest tema löök tõi jäähalli taaskord viigiseisu. Kolmandal perioodil taastas poolakate 4:3 edu Kamil Walega täpne käsi. Lõpliku skoori vormistasid Igor Smal ja Kacper Gruzla.

Turniiritabel (kuvatõmmis iihf.com)

Foto: IIHF.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles