Video Enden kritiseeris tugevalt Štelmahersit: selgelt eristus treenerite julgus liidreid pingile võtta

Postimees Sport
Copy

Kalev/Cramo näitas täna koduväljakul emotsioonitut esitust ning nõnda tuli Poola klubilt Stelmeti Zielona Goralt vastu võtta suur 70:92 kaotus. Korvpallieksperdi Heino Endeni hinnang kohtumisele oli kõike muud kui positiivne. 

«Treenerite võitluses jäi Robets Štelmahers Kalevi lootsina Stelmeti peatreener Žan Tabakile igas elemendis alla. Nad teadsid väga täpselt, mille najal meie mäng seisab ja katsid seda väga oskuslikult,» rääkis Heino Enden. «Kõige kurvem oli see, et meie meeskond ei osanud ka muudatust sisse tuua ja jätkati edutult üksluiset mängu.»

Kalevi rünnakud jäid tihti üksluiseks ja enamasti möödus see kaare taga söötmisega. Läbi keskmängijate palli liigutamist täna põhimõtteliselt ei näinudki ja see tegi vastastel Kalevi mängulugemise palju lihtsamaks.

«Mis veel selgelt eristus oli treeneri julgus oma liidreid pingile võtta. Tabak vahetas kohe oma põhimängujuhi Ludvig Håkansoni pingile, tegi talle olukorra selgeks ja lülitas ta mõne aja pärast uuesti mängu. Štelmahers miskipärast ei julge sama Kyle Vinalese ja Aigars Škelega teha,» selgitas Enden. «Martin Dorbekut oleks pidanud rohkem proovima ja Sten Sokk sai väga vähe mänguaega. Vastased tegid kokku kuus pallikaotust, Škele ja Vinales patustasid kahe peale koguni kaheksa.»

Hooaega lausa suurepäraselt alustanud Kalev/Cramo on nüüd langenud juba 10. tabelireale, olles viie võidu kõrvale saanud ka kaheksa kaotust. Ees ootavad mitmed üliolulised lahingud, millest tuleb play-offi pääsemiseks, võitjana väljuda.

«Sellise mänguga pole kaheksa hulgas midagi teha ja ma kardan, et sedasi edasi mängides leiame end peagi turniiritabeli lõpust,» andis korvpalli maailmameister kriitilise hinnangu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles