Kontaveit keerulisest kohtumisest: kaotasin keskendumise ja seda tagasi saada oli juba väga raske

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Andy Wong/AP

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit jõudis teist korda oma karjääris Austraalia lahtistel meistrivõistlustel kolmandasse ringi. Selleks tuli tal heidelda hispaanlanna Sara Sorribes Tormoga tund ja 47 minutit, kuid tulemusega 6:2, 4:6, 6:1 sai edasipääs kindlustatud. 

Kohtumine algas Kontaveidi täieliku jõudemonstratsiooniga. Ta võitis mängu esimesest 26 punktist koguni 21 ja haaras 5:0 eduseisu. Maailma edetabelis 91. positsioonil paiknev Sorribes Tormo suutis küll kaks geimi järjest võita, kuid eestlanna setivõit oli mäekõrgune. «Mänguplaan oli lihtne, et tuli kohtumises toimuvat dikteerida. Peamine oli täpselt rünnata ja agressiivsust ei tohtinud alla lasta,» rääkis Kontaveit.

Teises setis aktiveerus selgelt Hispaania kolmas reket ja nõnda haaras ta initsiatiivi. Kontaveit oli selgelt hädas esimese servi protsendiga, mis langes avasetiga võrreldes 80% pealt 44% peale. «Kaotasin juba esimese seti lõpus keskendumise ja seda oli raske kohe tagasi saada,» tõi välja eestlanna säärase languse põhjuse. 

Hispaanlanna murdis kohe avageimis Kontaveidi ning olgugi, et eestlanna suutis mängu 3:3 viigistada, oli Sorribes Tormol vastukäik varrukast võtta. Ta murdis veel korra eestlanna pallingu ning nõnda võrdsustas ta 6:4 setivõiduga mänguseisu.

Otsustav sett oli Kontaveidi täielik sooloetendus. Taas sai maailma edetabelis 31. kohal olev eestlanna tööle oma servi ning vastasele ei andnud ta midagi lihtsalt. Viimases setis võitis Sorribes Tormo enda 11 esimesest servist ainult 1(!). Kokku teenis ta oma servigeimides 2 punkti. Nii sammuski Kontaveit 6:1 setivõiduga järgmisesse ringi, kus teda ootab ees maailma seitsmes tennisist Belinda Bencic Šveitsist. «Suutsin vastase täna viimases setis täielikult ära suruda ning ei lasknud tal mängida meelepärast tennist. See tõi ka täna võidu.»

Bencic ja Kontaveit pole naiste seas kordagi omavahel kohtunud. Nad pidid minema vastamisi USA lahtistel samuti kolmandas ringis, kuid eestlanna haigestumine andis šveitslannale alistusvõidu. «Ta on viimasel ajal hästi mänginud ja TOP 10 mängija on alati raske vastane. Minul pole midagi kaotada ja võitmiseks pean oma parimat tennist mängima. Ta ajastab oma lööke hästi ja kindlasti väga keeruline vastane,» selgitas Kontaveit.

Tänane kohtumine viibis lausa neli tundi, sest öösel oli Melbourne'is tormituuled, mis tõid tolmu väljakutele ning lisaks sadas pikalt vihma. Nõnda olid väljakud määrdunud ning korraldajatel oli tükk tegemist, et need mängukorda saada. «Ma nägin küll, et väljakul oli liiv või midagi sarnast, kuid see otseselt libedamaks olukorda ei teinud. Pigem segas tugev tuul, mis keerutas päris kõvasti, aga tingimused olid meil mõlemal võrdsed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles