Neuville ja Ogier ei jäänud avapäeva kiirusega rahule, kuid võitlevad esikoha eest

Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austra

Monte Carlo ralli esimese täispika võistluspäeva järel hoiab liidrikohta kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier, kes edestab tiimikaaslast Elfyn Evansit 1,2 sekundiga. Kolmas on Thierry Neuville (+6,4). 

Täna kahel katsel kiireimat aega näidanud prantslane kurtis päeva lõpus veidi eessõitjaga koostöö üle. «Hommikul ei tundnud end väga hästi ja olin rajal ettevaatlik. Eessõitjate märkmed polnud kõige täpsemad. Pausil tegime veidi korrektuure, saime eessõitjatega paremini sinapeale ja ajad paranesid,» sõnas Ogier' WRC+ otse-eetris. 

«Rehvivalik oli ilmselt kõige optimaalsem, kuid mitte parim. Kokkuvõttes pole mõtet nuriseda. Katsete teisel läbimisel oli rada palju kuivem kui arvasime, mistõttu hakkasin rehvivalikus kahtlema. Aga õnneks tulime asjadega toime. Võrreldes konkurentidega olime kiiremad, mis oli väike üllatus. Viimasel katsel kaotasime veidi aega, sest rehvid olid kulunud, aga see pole maailma lõpp, sest vahed olid väiksed,» lausus prantslane. 

Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Red Bull Content Pool

Neuville suutis täna kiireimat aega näidata ainult päeva viimasel, 20,59 km pikkusel katsel. «See oli natukene frustreeriv päev. Meil oli raskusi ja nägime vaeva tempo leidmisega. Päris õiget kiirust me ei leidnudki, mistõttu ei saanud korralikult suruda. Läksime vaikselt paremaks ehk päeva lõpus sai veidi julgemalt tegutseda. Suutsime samm-sammult oma tuju parandada, lõpus polnud hullu. Loodevasti suudame homme selle pealt edasi minna,» sõnas belglane. 

Hommikupoolikut valitses täielikult Evans, kes katsete teisel läbimisel siiski Ogier endast mööda pidi laskma. «Suuri draamasid polnud: Ogier oli pärast pausi meist lihtsalt veidi kiirem. Keskmine katse (seitsmes – toim.) oli väga hea, viimane katse jälle kehvem. Olime rehvivalikul liiga tagasihoidlikud, sealt see vahe ka tuli,» selgitas britt. 

Kui esikolmik mahub kõgiest 6,4 sekundi sisse, siis vanameister Sebastien Loeb jääb neljandana liidrist maha juba 1.06,9. «Meil oli võrreldes teistega veidi rohkem muda rajal, sest startisime tagant. Sellises olukorras pole tark suuri riske võtta. Kokkuvõttes polnud viga. Vaatame, äkki suudame homme veidi kiirust lisada, midagi suurt me muutma ei hakka,» lausus prantslane.  

Viiendalt kohalt leiab Esapekka Lappi (+1.57,2), kellele järgneb Kalle Rovanperä (+2.19,2). «Tegime seadetes väikese muudatuse tänu millele suutsin päeva teises pooles kiiremini sõita. Tunne läheb iga katsega paremaks, aga suurepäraseks enesetundeks on vaja veel väga palju kilomeetreid,» oli soomlase kommentaar. 

Laupäeval sõidetakse Monte Carlos neli katset ning rallipäev saab oma avalähte kell 10.38. Tollest katsest näitab Postimees ka otsepilti. Lisaks saab võidukihutamisel kätt pulsil hoida meie otseblogi ja ralliraadio vahendusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles