F1-tšempionile visatakse meelega kaikaid kodarasse? Vormel 1 naasmisest huvitatud sõitjast räägitakse selja taga halba

Henry Lääne
Copy
Fernando Alonso (paremal) ja Lewis Hamilton.
Fernando Alonso (paremal) ja Lewis Hamilton. Foto: JOHN THYS/AFP

Kahekordne vormel 1 maailmameister Fernando Alonso leiab, et tema kohta käivad süüdistused isekuses pole õiged.

Ehkki hispaanlane ei löö tänavu võidusõidumaailma kuninglikus sarjas kaasa, pole ta vormel 1 ust lõplikult kinni löönud. Tema lootustele sarja naasta ei tule aga mehe ümber hõljuvad kuulujutud kindlasti kasuks.

«Minu karjääri kohta ringlevad valeväited,» ütles ta. Alonso sõnul on ta kuulnud, et mõne inimese arvates on ta isekas. «Samas olen näiteks Ferraris ja teisteski tiimides oma auhinnarahasid enda mehaanikutega jaganud.

Kui võitsime või jõudsime poodiumile, ei arvanud ma, et selle taga olin ainult mina. Tegemist on tiimitööga. Kui võitsin näiteks 30 000 USA dollarit, jagasin seda mehaanikutega.» Alonso sõnul pühendub ta end projektidele 100 protsenti ning isekus on viimane asi, milles teda süüdistada saab.

38-aastane Alonso sõitis viimati F1-sarjas tunamullu McLarenis. Tiitlid võitis ta 2005. ja 2006. aastal Renault'ga, Ferrari roolis lõpetas ta hooaja kokkuvõttes kolm korda teisena.

Ehkki mehe vormelikarjääri kohal ringlevad kahtlused, pole ta autosporti jätnud. Näiteks on ta istunud Toyota WRC-auto roolis, osalenud kestussõitudel ja Dakari rallil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles