Mullu lumerallil Tänakule konkurentsi pakkunud soomlane: tänavu plaanin sama kiire olla

Kris Ilves
, reporter
Copy
Teemu Suninen mullusel Rootsi MM-rallil.
Teemu Suninen mullusel Rootsi MM-rallil. Foto: FREDRIK KARLSSON/imago/Bildbyran

Mullu autoralli MM-hooaja teisel etapil Rootsis Ott Tänakuga esikoha nimel heidelnud Teemu Suninen loodab tänavu olla sama kiire.

Suninen hoidis mullu Rootsi rallil pärast esimest täispikka võistluspäeva liidripositsiooni, edestades Tänakut 2,0 ja kolmandal kohal olnud Andreas Mikkelseni 17,8 sekundiga. Kümnendal kiiruskatsel sõitis Suninen lumehange, kus kaotas poolteist minutit, ning 14. katsel tabas soomlane puud ja auto turvapuur sai kahjustada.

«Eelmise aastal leidsime pehmes lumes ja roopalistel teedel hea seadistuse, mis toimis hästi – juhtisime pärast esimest täispikka võistluspäeva ja näitasime head kiirust. Tänavu on plaan olla sama kiire ja vältida eksimusi,» sõnas 26-aastane Suninen M-Spordi pressiteenistusele.

Ta lisas: «Muidugi sõltub palju ilmastikuoludest. Tore, et korraldajad on suutnud teha nii, et ralli toimub, kuid peame ootama ja vaatama, millised on olud. Loodan, et tuleb lund. Meil on sel nädalavahetusel testid. Olenemata ilmast loodan olla konkurentsis.»

Mullu saavutas Rootsi rallil Tänaku järel teise koha hoopis Citroëniga kihutanud Esapekka Lappi. Tänavu kuulub 29-aastane soomlane M-Spordi ridadesse.

«Mul on Rootsi rallil olnud häid tulemusi, eriti eelmisel aastal, kui saime uue autoga teisel etapil teise koha. Vaatame, kas suudame sel aastal sama teha. Muidugi on konkurents tugev ja keegi ei tea, millised on tingimused, aga anname endast parima. Neljas stardipositsioon tundub korralik, kuid ootame ja vaatame,» rääkis Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles