Mis on teada Toyota uue WRC-auto kohta?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
2021 Toyota GR Yaris WRC
2021 Toyota GR Yaris WRC Foto: twitter

Dirtfishi ralliportaali ajakirjaniku David Evansi sõnul kavatseb Toyota rallimeeskond järgmise kahe aasta jooksul välja tulla kahe peaaegu uue WRC-autoga.

Toyota testisõitja Juho Hänninen testis hiljuti uut Toyota WRC-autot. Evansi sõnul pole tegu praeguse Yarise arendusega ning kindlasti mitte 2022. aasta reeglite järgi ehitatud autoga.

«Auto, millega Hänninen sõitis, on 2021 Toyota GR Yaris WRC. Loogiline on eeldada, et tegu pole 2020. aasta edasiarendusega, mis peaks ilmavalgust nägema veel sel aastal. Kindlasti pole see ka 2022. aasta auto,» kirjutas Evans.

Järelikult töötab Toyota selle kallal, et tuua kahe aasta jooksul välja kaks uut ralliautot, sest 2022. aastaks tuleb auto ehitada sootuks uute reeglite järgi.

Evansi sõnul on asjal loogiline selgitus. Nimelt kaob praegune tänavasõidu Yaris peagi müügilettidelt. Toyota toob selle asemel turule uue neljaveolise GR Yarise. Seetõttu soovib Jaapani autotootja järgmise aasta WRC-auto ehitada just GR Yarise kerele.

2021. aasta Yarise testimine võib Evansi sõnul tekitada aga Toyota leeris probleemi. Nimelt on tänavune hooaeg viimaseks kuuekordsele maailmameistrile Sebastien Ogier’le, kes sooviks, et 42 ette nähtud testipäevast saaks tähelepanu eelkõige praegune Toyota WRC-auto.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles