M-Spordi mehed on hämmingus: tahaks ise ka teada, kuhu aeg kaob

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP

Kui Monte Carlo rallil said M-Spordi mehed oma nigelas hoos süüdistada puulehti, mis nende Ford Fiesta mootori õhuvõret ummistasid, siis Rootsis tuleb Esapekka Lappil ja Teemu Suninenil juba rohkem peeglisse vaadata. 

Juba avakatse järel, kus Lappi andis parimatele ära 6,3 sekundit, sõnas ta, et andis Fordi roolis endast maksimumi. «Andsin endast parima. Ma ei saa enam kiiremini, mistõttu pean sõiduga rahul olema,» sõnas soomlane katse finišis. Suninen andis avakatsel Evansile ära 8,2 sekundit. 

Teisel katsel oli Lappi minek juba parem ning ta kaotas katse võitnud Ott Tänakule 6,3 sekundit. Eilsel testikatsel suurel kiirusel spinni teinud Suninen oli aga jätkuvalt hädas, kaotades meie mehele 12,8 sekundit.  

Kolmandal katsel kaotas Suninen parimatele 10 sekundit ning kui talt katse lõpus uuriti, kuhu aeg kadus, vastas ta, see on väga hea küsimus. «Tahaks seda ka ise teada. Praegu oli juba päris okei tegelikult, aga peame hakkama aega kärpima,» lausus soomlane. 

Lappi kaotas kolmandal katsel parimat minekut näidanud Evansile 8,5 sekundit, kuid polnud selle ajaga rahul. «Ma ei tea, mis juhtus. Kahju on. Ma annan endast parima, ausalt. Võib-olla polnud ma alguses piisavalt enesekindel, kuid see oli ainult esimesed paar-kolm kurvi. Pärast seda kihutasin piiri peal,» sõnas Lappi. 

Rootsi ralli esimesele võistluspäevale tõmmatakse joon alla 2,8 km pikkuse Torsby sprindiga, mis saab oma avalähte kell 16.00. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles