Soome ralliässast on saanud pilkeobjekt: ta sõidab peaaegu nagu Jari-Matti

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Teemu Suninen Rootsi rallil.
Teemu Suninen Rootsi rallil. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Viimased hooajad M-Sportis kihutav Teemu Suninen pole tänavu kuigi hästi alustanud, rahulolematust väljendas ka tiimi omanik Malcolm Wilson. 

Avaetapil Monte Carlos lõpetas Suninen kaheksandal kohal, Rootsi rallil on ta viimase kiiruskatse eel samal positsioonil. Puhta sõiduga pole lootustki tõusta, samas ei ole ohtu ka tahapoole langeda.

«Oleksin temalt rohkem oodanud. Jah, Monte Carlos oli käigukasti probleem meie viga, aga siin peaks ta oluliselt kõrgemal kohal olema,» vahendas rallit.fi Wilsonit. 

26-aastasel piloodil hakkas viltu vedama juba testikatse esimestel kilomeetritel. Sunineni taltsutatav Ford paiskus teadmata põhjustel suurelt kiiruselt kraavi. Soomlane pääses siiski ehmatuse ja väikeste kahjudega.

«Võib-olla on see õnnetus teda kummitama jäänud. Ta ei oodanud, et nii kiires kohas võiks nõnda juhtuda. Aga ärevad hetked ja kõrge tempo käivadki Rootsi ralliga kaasas,» arutles Wilson.

Kogenud rallipealik näeb probleemi veidi laiemalt. «Teemu sõidab liiga agressiivselt. Auto läheb liiga palju põiki ning kurvides viskab tagaotsa käest. Selliste apsudega kaotab ta aega. Joon peaks olema sujuvam. Ta sõidab juba peaaegu nagu Jari-Matti [Latvala], see paistab süvenevat,» võrdles Wilson Sunineni kogenud Jari-Matti Latvalaga, kellel jäi mullu seljataha kohutav hooaeg. 

Ka Suninen ise on Rootsi rallil olnud üsna nõutu. Kiiruskatsete vahelistes kommentaarides sõnas ta korduvalt rõhutanud, et iseenesest oli tunne hea, kuid nobedamatest jäi ta kaugele. Esapekka Lappi on tõestanud, et M-Sporti Fordiga annab sõita küll: tema hoiab viiendat kohta, edestades Hyundai mehi Thierry Neuville´i ja Craig Breeni. 

Rootsi ralli lõppeb kell 13.18 algava katsega. Postimees edastab otsustavaid kilomeetreid otsepildi ja -blogi vahendusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles