Bolšunov jättis norralased pika ninaga, Johaugil läks raskeks

Postimees Sport
Copy
Aleksander Bolšunov.
Aleksander Bolšunov. Foto: Silas Stein/AP

Murdmaasuusatamise MK-sarja raames peetaval Ski Touril peeti täna pikad vabatehnika ühisstardiga sõidud. 34 km pikkusel distantsil võidutses naiste arvestus norralanna Therese Johaug, meestest oli parim venelane Aleksandr Bolšunov.

MK-sarja üldliider Johaug sõitis ootuspäraselt konkurentidelt eest juba distantsi esimesel poolel, kuid lõpp ei tulnud norrralannale kergelt. Kui 20 km vahejapunktis juhtis Johaug koondisekaaslast  Ingvild Flugstad Östbergi 23 sekundiga, siis finišis edestas ta teda vaid nelja sekundiga. Kolmikvõidu kindlustas Norrale Heidi Weng, kes kaotas võitjale 1.21,6-ga.

Esikuuikusse mahtus lisaks viiele norralannale ka üks rootslanna. Neljanda koha teeniski Ebba Andersson Rootsist (+2.00,5), viies oli norralanna Astrid Uhrenholdt Jacobsen (+3.06,5) ning kuues samuti norralanna Tiril Udnes Weng (+3.10,3).

Suusatuuri üledarvestuses on Johaugi edumaa kindel. 10-kordne maailmameister edestab Östbergi kahe minuti ja kuues sekundiga, Weng jääb maha 2.39ga.

Meeste ühisstardiga sõidu võitis venelane Bolšunov, kes sõitis pärast 20 km vaheajapunkti konkurentidel suure vahega eest ära. Finišis edestas venelane Johannes Høsflot Klæbot 51,7 sekundiga. Kolmandana lõpetas Emil Iversen, kes kaasmaalasele 0,1 sekundiga finišiheitluses alla jäi. Neljanda koha teenis norralane Martin Løwstrøm Nyenget (+52,4), viies oli samuti norralane Finn Hågen Krogh ning kuues šveitslane Dario Cologna (+55,1).

Bolšunov tõusis Ski Touri liidriks ka üldkokkuvõttes. Venelase edu on tänasele päevale esikohal vastu läinud Pål Golbergi ees minut ja viis sekundit. Sjur Røthe kaotab 1.06ga. Esikuuikusse mahuvad veel kolm norralast: Nyenget (+1.26), Hans Christer Holund (+1.45) ja Krogh (+1.53).

Suusatuur jätkub ülehomme klassikatehnika sprintidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles