PM Mehhikos Evans: ma ei sõida enam kogu aeg piiril, vaid püüan rohkem kalkuleerida

Karl-Joosep Küngas
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS

Toyota rallimees Elfyn Evans läheb esmakordselt mõnele MM-etapile vastu WRC-sarja üldliidriina. Tegemist on waleslase jaoks erilise olukorraga, mida ta ei vahetaks millegi vastu.

«Meie start hooajale on väga hea ja ma pole kunagi sellises positsioonis olnud. Mehhiko jaoks pole meil just parim stardipositsioon, kuid ma ei vahetaks seda millegi vastu,» arvas Evans.

Evans näitas testikatsel, et tema hea hoog on säinud ka Mehhikoks, sest just tema aeg jäi teistele püüdmatuks. Nädalavahetus kindlasti nõnda lihtne olema ei saa, sest nii neljapäeval kui ka reedel tuleb rajale minna esimesena. «Kindlasti saame kõvasti rada puhastada, kuid rohkem ma hetkel midagi oodata ei oska,» selgitas waleslane.

Kuna Mehhikos tuleb silmitsi seista nii kõva kuumusega kui ka mäestikus olevate kõrgustega, mis küündivad üle 2000 meetri, siis otsustas Evans veidi laagerdada. Nimelt oli ta paar nädalat merepinnast üsna kõrgel, kuid suurem probleem on ikkagi kuumus, sest seda tavapäraselt Walesis ei koge. 

Evans on teinud tänavu suure arenguhüppe ja tõusnud kindlalt tiitlinõudlejate hulka. Sellele andis kõva tõuke meeskonna vahetus, kuid waleslane ise seda kõige olulisemaks ei pea. «Ma ei sõida enam kogu aeg piiril, vaid püüan rohkem kalkuleerida. Pole tähtis igat kiiruskatset võita, sest nii võid rohkelt vigu sisse lasta,» lõpetas MM-sarja üldliider.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles